Erdoğan'ın 'güncelleme' çıkışına sözcüsü Kalın'dan açıklama

Erdoğan'ın "İslamda güncelle gerekir" sözü AKP'liler arasında tartışma yaratınca, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir tweet'le konuya açıklık getirmeye çalıştı.

Erdoğan'ın 'güncelleme' çıkışına sözcüsü Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yönelik paylaşımda bulundu.

Erdoğan, dünkü konuşmasında kendisini din adamı olarak tanımlayarak kadınlarla ilgili fetvalar verenlere yönelik “İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar” demişti. Erdoğan’ın bu çıkışının ardından AKP’liler ve dini çevreler arasında “İslam güncellenir mi?” başlığı altında tartışma başladı.

Sözcü Kalın ise bugün Erdoğan’ın mesajını dini açıdan izah etmeye çalıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kalın, Osmanlı Medeni Kanunu olan Mecelle’ye referans vererek “Ezmânın tagayyürü ile ahkâmın tagayyürü inkâr olunamaz. Bu Mecelle kuralına göre zamanın değişmesiyle ictihadi hükümler ve yorumlar değişir ve yenilenmeye ihtiyaç duyar. Kur’an ve Sünnet’in ortaya koyduğu hükümler ise sabittir” ifadesini kullandı.