Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde Can Dündar krizi: Toplantı iptal edilebilir

Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Merkel'le yapacağı toplantı için Can Dündar'a da akreditasyon verilmesi kriz çıktığı belirtiliyor.

Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde Can Dündar krizi: Toplantı iptal edilebilir

MİT TIR’ları davasında yargılanan ve Türkiye’nin hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkardığı Can Dündar’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel’le yapacağı basın toplantısına akredite olması krize yol açtı. Erdoğan’ın basın toplantısını iptal edebileceği söyleniyor.

DW Türkçe‘nin haberine göre, Federal Basın Dairesi’nin (BPA) Dündar’ın akreditasyon talebine onay vermesine Türk heyetinin tepki gösterdiği, Alman tarafının ise geri adım atmak istememesi üzerine tansiyonun tırmandığı öğrenildi.

Türk heyetin Alman makamlarına, Dündar’ın ortak basın toplantısına alınması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın toplantısını iptal etmeyi tercih edebileceğini ilettiği belirtildi.

Dündar, Alman haber ajansı dpa’ya verdiği mülakatta Erdoğan’ın ziyareti sırasında Başbakan Merkel ile düzenleyecekleri ortak basın toplantısında Erdoğan’a soru sormayı planladığını söylemişti. Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Neden Türkiye’de cezaevlerinde gazetecilerin değil teröristlerin olduğunu söylediğini” sormak istediğini belirterek, bu kişilerin “terörist değil gazeteci” olduklarını kolayca kanıtlayabileceğini ifade etmişti.