Erdoğan'dan sandık çağrısı: Çok iyi hakim olmamız lazım

Avrupa'daki AKP'lilere seslenen Erdoğan, "24 Haziran seçimleri malum bir kırılma noktasıdır. Sandıklara çok iyi hâkim olmamız lazım" dedi

Erdoğan'dan sandık çağrısı: Çok iyi hakim olmamız lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra’ya inişinin ardından Belçika’da gerçekleştirilen AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi toplantısına bağlandı.

Belçika’nın Anvers kentinde yapılan toplantıya gerçekleştirilen telefon bağlantısında Erdoğan şöyle konuştu:

“Değerli arkadaşlar şu anda Londra’da katılacağımız bir toplantı nedeniyle bulunuyorum. Şu anda sizler toplantı halindesiniz ve uçakta sizlere hitap edebilme fırsatını buldum. Öncelikle bu toplantınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları olarak sizler Avrupa’dasınız. Şu anda 24 Haziran seçimlerine 41 gün kaldı. Tabi ki Avrupa’da oy kullanma vesaire çok daha farklı günlerde başlayacak fakat bütün bunlarla beraber malum bir final toplantımızı da vakit olursa 20 Mayıs’ta Bosna-Hersek’te büyükçe bir kapalı spor salonunda yapacağız. Sizlerle aynı zamanda bu kapalı spor salonunda bir arada olacağız.”

’24 HAZİRAN BİR KIRILMA NOKTASIDIR’

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Orada 24 Haziran’ın ön heyecanını, ön hazırlıklarını sizlerle beraber paylaşacağım fakat bu kalan 41 günü çok çok iyi değerlendirmemiz lazım. Öncelikle tüm seçmen kardeşlerimiz sandıklara taşımada çok başarılı olmamaız lazım. Sizler bu zamana kadar bunu başarılı bir şekilde sürdürdünüz. Bundan sonra da aynı başarıya ulaşacağımıza ve aynı gayreti göstereceğinize inanıyorum. 24 Haziran seçimleri malum bir kırılma noktasıdır ve eğer bugün Batı bundan çok çok rahatsız oluyorsa bunun, Türkiye’nin güçlenmesinden endişe ettiklerinden olduğunu bilmeniz gerekir. Bütün gücümüzle gerek ana kademe, gerek kadın ve gençlik kolları olarak çok ciddi bir çalışma yapıp sandıklara çok iyi hâkim olmamız lazım. Sizleri en samimi duygularla selamlıyorum ve toplantınızın bereketli geçmesini diliyorum.”