Erdoğan'dan müftülere: Küçük cihattan büyük cihada geçiyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, müftülere seslenirken, "Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz." dedi.

Erdoğan'dan müftülere: Küçük cihattan büyük cihada geçiyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 35. İl Müftüleri Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasında ‘FETÖ’ gibi örgütlerle yapılan mücadeleye değinen Erdoğan, bu konuda en büyük mücadeleyi kendilerinin verdiğini öne sürerken, “FETÖ bir sebep değil, yanlış bir sistemin sonucudur” dedi.

Erdoğan konuşmasında müftülere “Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz.” diye seslenerek gerici dönüşümdeki rollerini bir kez daha hatırlattı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

15 Temmuz gecesi her biri Sütçü İmam’a dönüşen tüm din görevlilerinden Allah razı olsun diyorum. 15 Temmuz destanımızla iftihar etsek de rabbim bu milleti bir daha böyle bir destan yazmak zorunda bırakmasın. Tarih, ibret almayanlar için tekerrür eder.

“ÖZELEŞTİRİMİZİ AÇIK YÜREKLİLİKLE YAPABİLMELİYİZ”

15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz. FETÖ ihanet çetesinin 40 yıl boyunca devlet ve toplum yapımıza sirayet edebilmesi bu konuda bazı eksiklerin olduğunu gösteriyor.

“FETÖ BİR SEBEP DEĞİL YANLIŞ BİR SİSTEMİN SONUCUDUR”

FETÖ bir sebep değil, yanlış bir sistemin sonucudur. FETÖ 1970’lerin ortasında bünyeye girmiş, 40 yıl boyunca da o bünyede sinsice büyümüş, palazlanmış, vücudun farklı organlarına bulaşmış habis bir urdur. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama biz de geç kaldık. Ve bu geç kalışın bedelini da maalesef ödedik.

“ANA MUHALEFETE RAĞMEN FETÖ İLE MÜCADELE EDİLDİ”

17-25 Aralık girişimi sonrası, ana muhalefetin engellemelerine rağmen yürüttüğümüz mücadele olmasaydı,15 Temmuz’un sonuçları çok daha farklı olurdu. Elini vicdanına koyan herkes, 17-25 Aralık sonrası alınan tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyor.

“FETÖ’NÜN CAN DAMARLARINI BİRER BİRER KESTİK, KESİYORUZ”

251 insanımızın şehit olması, 2 bin 193 vatandaşımızın yaralanması, bu şahısların gözlerindeki gaflet perdesinin kaldırılmasına yetmedi. Doğru bildiğimiz, ülkemiz ve milletimizin hayrına olduğuna inandığımız politikaları, kim ne derse desin uygulamaya devam edeceğiz. FETÖ’nün can damarlarını birer birer kestik, kesiyoruz.

TÜM ÇABALARIMIZA RAĞMEN TEHLİKENİN ATLATILDIĞINI SÖYLEYEMEYİZ

Tüm çabalarımıza rağmen tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz. Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz. Dinimizi istismar eden, evlatlarımızın istikbalini çalan bu yapıların ülkemizin ve 1,7 milyarlık İslam aleminin geleceğinde yeri yoktur.

Unutmayın kainat boşluk kabul etmez.