Erdoğan'dan 'donarak ölen askerler' açıklaması: Benim dedem de...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'dan 'donarak ölen askerler' açıklaması: Benim dedem de...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın konuşmasının bir bölümünü beklenildiği üzere dün resmi açılışı yapılan yeni havalimanı oluşturdu.

Berlin Havalimanı’nı örnek veren Erdoğan, “İşte Berlin. 2006’da temel attı hala devam ediyor. Almanlar şimdi kendi gazetelerinden ‘Burdan 3-4 kat büyük İstanbul Havalimanı bitti, Berlin ne halde’ diyorlar” dedi.

“Açılışı yapmak için firmaları gerçekten çok zorladık.” diyen Erdoğan, “Sağ olsunlar onlar da gece gündüz çalışarak yetiştirdiler” ifadelerini kullandı.

Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ kararı nedeniyle başlayan tartışmalara da değinen Erdoğan, “Ant meselesini köpürterek milletimizle aramıza nifak sokacaklarını sanıyorlar.” dedi.

AKP lideri, Nazımiye kırsalında donarak hayatını kaybeden askerlerle ilgili olarak da “şehadet” edebiyatına sarılıp CHP’ye yüklendi. Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sen bilmeden ne anlatıyorsun ya? Birkaç oy alayı diye milleti neden kandırıyorsun ya?” diye seslenen Erdoğan, “Bu milleti, bu devleti küçümsemeye hakkın yok? Senin şehadet gibi bir inancın yok ya? Aileleri şehadete inanmış.” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

MEB’İN 2023 PROGRAMI: EĞİTİM SİSTEMİ TALİM VE TERBİYE ÜZERİNE KURULACAK

Geçtiğimiz hafta grup toplantımızın hemen ardından MEB’in 2023 vizyonu konferansına katıldık. Türkiye’de uzun yıllar eğitimin insanı geliştiren değil, formatlayan bir sistem olduğunu anlattık. Çocukların gönül dünyasını doyurmayı unuttuğumuzu söyledik. 2023 vizyonunun insandan başlıyor olduğunu belirttik. Talim ve terbiye üzerine kurulu bir sistemi kurmakta kararlıyız.”

YENİ HAVALİMANI: ALMAN BASINI NE DİYOR…

Dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanı’nı hizmete açtık. Biz Cumhuriyeti lafla değil icraatla kutluyoruz. Neymiş, Cumhuriyet Bayramı’nın bu tür resepsiyonları sadece Ankara’da kutlanırmış. Bu nasıl anlayış. Sen yeter ki gönlünü ver.

Değerli kardeşlerim, 42 ayda bitti. Bize yakışan bu. AK Parti iktidarına yakışan bu. Almanya’da Berlin Havalimanı hala bitmedi. Bundan 3-4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti, Berlin Havalimanı bitmedi’ diyorlar. Biz inandık, azmettik. Burada havalimanı olmaz diyenler olduğunu gördüler. Burası yumuşak zemindir, şudur, budur diyenler havalimanının nasıl olduğunu gördüler, görecekler. 2 pisti hayata geçirdik, diğerlerinin inşaatı devam ediyor. 150 milyon, ihtiyaca göre 200 milyona kadar kapasite olacak. Pist sayısı yakında 3’e, hepsi tamamlanınca 6 piste çıkacak.”

İstanbul Havalimanı vegiler hariç 32,4 milyar euroluk bir ekonomik büyüklük kazandırdı. Bunlar ekonomik çeşitlilik bilmez. Ancak kuru sıkı atarlar. Havalimanında emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. İç ve dış hatta sembolik uçuşlar başlayacak. Atatürk Havalimanı’nın taşınması yılbaşına kadar sürecek. Birkaç ay içinde havalimanı tam kapasite ile çalışacak

3-5 firma el ele verip, bir yerlere fırsat vermeden bu işi bitirdiler. Biz bu büyük sevinci Cumuhuriyet Bayramımıza denk getirmek için yüklenici firmaları gerçekten çok zorladık. Sağ olsunlar onlar da yetiştirdiler.

‘ÖĞRENCİ ANDI’ KARARI: BİZİM TÜRKLÜĞÜMÜZÜN ÖLÇÜSÜ…

Ant meselesini köpürterek milletimizle aramıza nifak sokacaklarını sanıyorlar. 2015’ten bugüne neredeydiniz? Bunu yaparken kendilerini gülünç durumlara düşürüyorlar. Son günlerde kara önlükler giyip sokaklara dökülen koca koca adamlar gördük. Bizim cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye ve millete yaptığımız hizmetlerdir. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü tek parti devrinden kalma bir metin değil milletimizin gönlündeki yerimizdir. Bizim tek andımız İstiklal Marşı’mızdır.”

DONARAK HAYATINI KAYBEDEN ASKERLER: BENİM DEDEM DE DONARAK ŞEHİT OLDU

Tunceli’de 2 askerimiz donarak şehit oldu. İçişleri Bakanımız detayları sabah anlattı. Elbisesimi yoktu falan Bay Kemal buralarda uğraşıyor. Bak benim dedem Sarıkamış’ta donarak şehit oldu. Kurşunla şehit olmak da var, donarak olmak da. Bize elbise falan filan bunu anlatma. Askerimizin tüm teçhizatı en modern teçhizattır. Sen bilmeden ne anlatıyorsun ya? Birkaç oy alayı diye milleti neden kandırıyorsun ya? Bu milleti, bu devleti küçümsemeye hakkın yok? Senin şehadet gibi bir inancın yok ya? Aileleri şehadete inanmış. Ama sende bu yok. Bittin, gittin ya. Bir şey yapamayacaksın. 15 Temmuz gecesi tanklardan kaçıp Bakırköy Belediye Başkanı’na sığınan adamsın. Bu millet artık seni biliyor. 31 Mart’ta CHP de, millet de senden kurtulacak.”

GÖKÇEK’İN ADAYLIĞI: DAVA ARKADAŞIM…

Erdoğan, Melih Gökçek’in MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları üzerine de “İsimler üzerinde spekülasyonları doğru bulmuyorum. 1994’ten beri yol ve dava arkadaşımız. Beraber geldik, beraber gideceğimizi değerlendiriyorum” dedi.