Erdoğan'dan İnce'ye: Pensilvanya'ya kimle gittiğimi açıklamazsan namertsin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Akhisar'daki mitinginde CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye yüklendi.

Erdoğan'dan İnce'ye: Pensilvanya'ya kimle gittiğimi açıklamazsan namertsin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP’yi kurmadan önce ABD’nin Pensilvanya eyaletine Fethullah Gülen’den icazet almaya gittiğini öne süren CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yanıt verdi.

“İcazet almak için Pensilvanya’ya gittiğimi ispat edemezsen namertsin” diyen Erdoğan, “Biz sadece ve sadece halktan aldığımız izinle yola çıktık. İnce, açıkla bakalım ben kiminle gittim Pensilvanya’ya?” ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları kapsamında Manisa’nın Akhisar ilçesinde konuşan Erdoğan’ın açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

“VAH ZAVALLI VAH”

-AK Parti yatırım demektir, hizmet demektir. Anamuhaletin Cumhurbaşkanı adayı yatırım matırım anlamam diyor, doğru anlamaz. Yerli otomobil için ne diyor sayın Erdoğan geriden geliyor diyor, şu hale bak ya, 20 yıl geriden geldiğimizi söylüyor vah zavallı vah, otomobil ihracatından biz 30 milyar dolar kazandık. Ah İnce ah sen nereden geliyorsun. ‘Kanalı İstanbul’u tanımam’ diyor, senin mensubu olduğun partinin böyle bir şeyi yok ki, bu CHP’nin dikili ağacı var mı?

“‘GEL GEL’ DİYOR”

-Bay Kemal de bir garip. İnce Cumhurbaşkanı adayı olunca Bay Kemal Muharrem gel gel diyor, genel başkan kendisi aday olmuyor, aday gösterdiği şahsı çağırışına bak, işi küçümsüyor.

“NAMERTSİN”

Şimdi ‘AK Parti’yi kurarken Pensilvanya’ya gittin mi, gitmedin mi’ diye soruyor. Benim gittiğimi söylüyor. Sana ben buradan bir nasihatte bulunayım. Sen siyasette daha çok çıraksın. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı. Ama sen de erkenden bir şeyler kaptın, başladın yalana. Benim Pensilvanya’ya giderek izin almak suretiyle AK Parti’yi kurduğumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Bizim Pensilvanya’dan izin alma ihtiyacımız olmadı. Madem böyle bir iddiada bulunuyorsun, bunu ispat etmen gerekir. İspat edemiyorsan namertsin. Biz partimizi kurduk, 40 yıllık siyasi tecrübemizle kararımızı verdik. Cezaevinden çıktıktan sonra istişarelerimizi yaptık, 16 ay sonra iktidar olduk. Sen nereden izin almaktan bahsediyorsun? Biz istişarelerimizle birlikte halktan ve Hak’tan aldığımız izinle yola çıktık.