Erdoğan'dan emperyalist saldırıya tam boy destek

Erdoğan'dan emperyalist saldırıya tam boy destek mesajını tekrarlarken, döviz kurundaki yükselişle ilgili sözleri de dikkat çekti.

Erdoğan'dan emperyalist saldırıya tam boy destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye yönelik füze saldırısına destek çıkarak, “Artık Suriye’de Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değil. Amerika’nın İngiltere ve Fransa ile birlikte rejimin kimyasal silah tesislerini hedef alan son saldırısında bir defa daha gördük ki bu iş öyle pansuman tedbirlerle olmuyor” yorumunu yaptı.

Partisinin Üsküdar İlçe 6. Olağan Kongresi’ne katılan Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti;

“Türkiye’nin, yıllardır Ensar olup milyonlarca Suriyeli kardeşini bağrına basarak, sınır ötesi operasyonlarla kardeşlerinin yurtlarını özgürleştirerek, bölgesinde oynanan oyunları tersine çevirdiğini” söyleyen Erdoğan, “Artık Suriye’de, Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir. Amerika’nın, İngiltere ve Fransa’yla birlikte rejimin kimyasal silah tesislerini hedef alan son saldırısında bir defa daha gördük ki, bu iş öyle pansuman tedbirlerle olmuyor”

Suriye’yi güvenli ve yaşanabilir bir yer hâline getirme çabalarını sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’den başka, bu ülkede faaliyet gösterip de, Suriye halkına güvenli bir gelecek vaat eden hiçbir güç yoktur. Evet, Suriye’de sahaya ‘bozulanı düzeltmek’ için giren Türkiye’den başka başkasını göremezsiniz. Her terör örgütünün arkasında bir ve birkaç ülkenin siluetine rastlayabilirsiniz, ama Suriye halkının arkasında sadece Türkiye vardır.”

“Suriye’de havanın dumanlı ve kimin kimle ne yaptığının meçhul olduğunu” belirten Erdoğan, “Sadece bizim sözümüz, icraatımız ve niyetimiz açıkça ortadadır. Peki, biz ne diyoruz: ‘Suriye’deki tüm terör örgütlerine karşıyız’ diyoruz” diye konuştu.

ÖSO’YU BÖYLE TAKDİM ETTİ: ALLAHSIZLARA KARŞI SAVAŞIYORLAR

Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu için de “Beraber bizlerle teröristlere karşı savaşıyorlar. Allahsızlara karşı, inancı olmayanlara karşı, Kuzey Suriye’de savaşıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Geçen Özgür Suriye Ordusunun komuta takımı bana geldi. Komutanlarla beraber sohbet yaptık. İçlerinde bir tanesi vardı ki arkadaşları onu bana şöyle takdim etti: ‘Bu komutanın midesi yok. Bunun midesini aldılar.’ Ben de ‘Yok ya dedim’ dedim. Çok kurşun yedi. Aç bakayım, dedim. Açtı gerçekten bütün bu bölge ameliyat yok. Omuzlarından aldığı kurşunlar kalçadan aldığı kurşunlar bizim taraftan ameliyat oluyor ve durmuyor. Tekrar cepheye gidiyor. Ya sen ne mübarek insansın ya. İşte bunlara Bay Kemal terörist diyor. Ey Bay Kemal sen teröristlerle beraber gidiyorsun. Ama Özgür Suriye Ordusu benim Mehmedimle beraber yürüyor. Sen adresi şaşırdın adresi. Sen Cudi’ye komşusun Gabar’a, Kandil’e komşusun. Ama onlar şehadete yürüyenlere komşu, Mehmetlere komşular. Bize karşı inanılmaz muhabbetleri var. Türkiye’ye karşı Türklere karşı inanılmaz muhabbetleri var. Sen bunlara nasıl bunu dersin ya. Onlar bizim gerçek manada anacak inananlar kardeştir hükmünün gereğini icra ederler. Beraber bizlerle teröristlere karşı savaşıyorlar. Allahsızlara karşı inancı olmayanlara karşı, Kuzey Suriye’de savaşıyorlar.”

DOLAR MESAJI: SAVAŞ İLAN ETTİLER

Erdoğan’ın buradaki açıklamaları arasında, döviz kurunun son dönemde büyük artış göstermesiyle ilgili olarak finans sektörüne tepki sözleri de dikkat çekti.

“Kalktılar bu ara bize kur savaşı ilan ettiler” diyen Erdoğan, “Ne ilan ederseniz edin, avucunuzu yalarsınız avucunuzu. Ama buradan bir şey daha söylüyorum; ey finans sektörünün içerisinde olanlar, bizi kur, şu, bu bunlarla tehdit etmeye kalkmayın, bu ülkede yaşam hakkı bulamazsınız. Bak bu kadar açık söylüyorum. Çünkü bize kur savaşı, finans sektörüyle böyle bir müdahale, adeta bu memlekete ihanettir. Ona fırsat veremeyiz. Şimdi yarın gazeteler yazar: ‘Piyasalar alt üst oldu’. Eğer bundan dolayı piyasalar alt üst oluyorsa hayırlı olsun. Biz yolumuzda yürüyeceğiz. Eğer finans sektörü bu vatana ihanet etmezse, bu vatanda onlar da görevini yaparsa başımız gözümüz üstünde yerleri var, her türlü desteği veririz” ifadesini kullandı.