Erdoğan'a uyarı: Bunlar sizi yer

AKP yayını Star'ın yazarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bürokrasinin ekonomideki gelişmelere kayıtsız kaldığından şikayet edip "Bunlar sizi yer" uyarısı yaptı.

Erdoğan'a uyarı: Bunlar sizi yer

AKP’nin yayın organlarından Star’ın yazarı Ardan Zentürk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek, Türkiye ekonomisindeki kötüye gidiş emareleriyle ilgili uyarıda bulundu.

Erdoğan’ı ‘Chavezleştirme’ stratejisi uygulandığını öne süren Zentürk, “İran’a dönük atakları, yeni planlarını ortaya koyuyor, ekonomik kriz oluştur, halkı sokağa dök, “bizim çocukların” işbaşına gelmesinin yolunu aç!.. ” diye yazdı. Ermenistan’da ise ‘mini bir harekat’la başarı elde ettiklerini söyleyen Zentürk, sözü ekonomi bürokrasisine getirerek,  “Merak ediyorum, Erdoğan’ın ‘şu faizleri indirin’ çağrılarını enflasyon-kur baskısı bahanesiyle kılı kıpırdamadan dinleyen anlı-şanlı ekonomi bürokrasisi, şu anda yaşanılanları nasıl yorumluyor?” derken, “Bu nasıl bir bürokrasi ki, hiçbir ‘alarm sistemi’ yok, Putin-Erdoğan-Ruhani üçlüsünün zirvesinden sonra olabilecekleri öngöremiyor?” dedi.

Yazısının devamında ABD’de görülecek Hakan Attila davasını da hatırlatan Star yazarı, “Bir soru daha: 16 Mayıs’taki Hakan Atilla kararının en kötü senaryosuna ne tür bir hazırlık var?” diye sordu.

“Sonra… Erdoğan’ın fotoğrafını Putin-Orban-Duterte üçlüsüyle birlikte TIME’ın kapağında görüyor,” diyen Zentürk, “Erdoğan’ı Chavezleştirme stratejisinin” sürdüğünü fark ediyoruz, ne tesadüf!..” ifadelerini kullandığı yazısını, “Son sözüm Cumhurbaşkanına: Bu bürokrasi sizi yeme kapasitesine sahip, bilin.” diyerek noktalandırdı.