'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı, düğün damatsız yapıldı

Kına gecesine giderken aracı durdurularak 'Erdoğan'a hakaret'ten gözaltına alınan damat, cezası onaylandığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi.

'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı, düğün damatsız yapıldı

Diyarbakır’da evlilik hazırlığı yapan ancak kına gecesi töreni öncesi ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan cezaevine konulan Rahat Akboğa’nın ailesi damatsız düğün yaptı. Sıradışı düğün hakkında konuşan gelin Sara Başak, “Adliyede yaptığımız görüşmede düğünün yapılmasını istedi ve biz de inadına düğünü yaptık” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Akboğa, 5 Nisan günü kına gecesine gitmek üzere evleneceği Sara Başak’ı kuaförden aldıktan sonra özel harekat polisleri tarafından durduruldu.

Gözaltına alınan Akboğa, doğrudan Diyarbakır adliyesine götürüldü. Hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından kesinleşmiş üç yıl dokuz ay hapis cezası bulunan damat, adliyedeki işlemlerinin ardından Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Habere göre Akboğa’nın 2012 yılından bu yana sosyal medyada yaptığı 27 paylaşım ‘Erdoğan’a hakaret’ olarak kabul edildi.

Yerel mahkemenin verdiği toplam üç yıl dokuz ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi’nce onanınca, Akboğa cezaevine gönderildi. Ancak damadın tutuklanması ne kına gecesine ne de düğüne engel olabildi.

İNADINA YAPTIK”

Adliyeden çıkan aile önce kına gecesi düzenledi, dün akşam da davetlilerin katılımıyla halay ve alkışlarla ‘damatsız düğün’ yaptı. Gelin ve damadın oturma yerinde boş kalan sandalyeye damadın ceketi asıldı.

Gelin Sara Başak, “Bu mutlu günümüze tahammül edemediler. Tutuklamayı bilinçli bir şekilde kına gecesinde yaptılar. Adliyede yaptığımız görüşmeden düğünün yapılmasını istedi ve biz de inadına düğünü yaptık.” ifadelerini kullandı.