Erdoğan 'yağmur' uyarısına çattı: Bize ne oluyor?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ekonomik durumun sıkıntılı olduğunu söyleyen partililerin kendisini üzdüğünü söylerken, "İnsan kendi ayağına kurşun sıkar mı?" dedi.

Erdoğan 'yağmur' uyarısına çattı: Bize ne oluyor?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ismini vermediği bazı partililerin ekonominin sıkıntıda olduğu yönünde açıklamalar yaptığına dikkat çekerek, “Bu tür yanlışları yaparlarsa affedilir yanı yok” diye konuştu. Erdoğan’ın sözleri akıllara ekonominin durumundan bahsederken “Yağmur yağacak. Çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.”   ifadelerinin kullanan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i getirdi.

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, dün açıklanan yüksek büyüme rakamlarına atıf yaparken, sözü ekonomiyle ilgili olumsuz görüş bildirenlere getirerek şöyle dedi:

“Bütün bu kredi derecelendirme kuruluşlarının nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını duymak bizi üzmüştür.”

Ortada büyük başarılı olmasına rağmen hala bunların konuşulmasından şikayet eden Erdoğan “Biz insan kendi ayağına kurşun sıkar mı? Ve ülkenin bu psikolojik üstünlüğünü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışları yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu? Bize ne oluyor?” ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK ‘YAĞMUR’ UYARISI YAPMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ekonomide kriz ihtimalinin arttığına dikkat çekerek “çatıyı hava güneşliyken onarmak gerekir” demişti. Dövizle borçlanmaya sınırlama getireceklerini belirten Şimşek, “Sorun reel sektörün döviz borçları. Ne yapacağız? Meşhur ABD Başkanı JF Kennedy’nin lafı var; ‘Çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.’ Şu anda faizler nispeten düşük; ekonomiler büyüyor ama yağmur yağacak. Bunlar için tedbir alıyoruz. Döviz borçlanmaya sınır getireceğiz; KOBİ’lerde yaptık. Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar; tedbiri alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.