'Erdoğan, Tayyipler Alemi pankartı açan ODTÜ'lüler ile görüştü'

ODTÜ mezuniyet töreninde "Tayyipler Alemi" pankartı açtıkları için gözaltına alınan ODTÜ'lü öğrencilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ileri sürüldü.

'Erdoğan, Tayyipler Alemi pankartı açan ODTÜ'lüler ile görüştü'

ODTÜ mezuniyet töreninde “Tayyipler Alemi” pankartı açtıkları için gözaltına alınan ODTÜ’lü öğrencilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü öğrenildi.

Milliyet’ten Kıvanç El’in haberine göre, dün akşam saatlerinde ODTÜ’lü öğrencilerin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki çay davetine katıldığı ifade edildi. Erdoğan’ın öğrenciler ile görüşmesinin 45 dakika kadar sürdüğü ve samimi bir havada geçtiği aktarıldı.

Gözaltına alınmışlardı

Geçtiğimiz aylarda ODTÜ’de gerçekleştirilen mezuniyet töreni sırasında “Tayyipler Alemi” pankartı taşıyan 3 öğrenci gözaltına alınmıştı. Pankartı tören alanına götürmeye yardım ettiği bildirilen ve pankartı bastığı belirlenen öğrencilerle birlikte 5 kişiye dava açılmıştı.

Ömer Çelik’ten görüşmeye dair açıklama: Dava geri çekilecek

Erdoğan’ın öğrencilere açılan davayı geri çekeceği açıklandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, öğrencilerin aileleri tarafından görüşme talep edildiğini ifade ederek öğrencilerle Erdoğan arasında “güzel bir sohbetin” geçtiğini aktardı. Çelik “Cumhurbaşkanımız adına açılan dava yarın geri çekilecek.” dedi.