Erdoğan: Stratejik ortak gibi gözüküp stratejik hedef haline getirmeye çalıştılar

AKP 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Erdoğan, isim vermeden ABD'nin Türkiye'ye ekonomik ve siyasi darbe yapmaya kalkıştığını söyledi

Erdoğan: Stratejik ortak gibi gözüküp stratejik hedef haline getirmeye çalıştılar

AKP’nin 6. Olağan Kongresi’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

‘Siyaset ve ekonomik darbe yapmaya kalktılar’

Bugün de birileri bizi güya ekonomi, kur, döviz, yaptırım, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Diyoruz ki iman varsa imkan da vardır. Bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. Türk’ün cesareti ve Müslüman’ın aklı imanının tezahürüdür.

‘Stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık’

Ya olacağız ya öleceğiz diye hedeflerimize yürüyoruz. Başaramayacaksınız milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık zulüm riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eğenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken, arkada el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz.

‘Kuran-ı Kerim, Siyer gibi seçmeli dersler getirdik’

4+4+4 ile çocuklarımızın önünde yeni bir dönem başlattık. Kuran-ı Kerim, Siyer gibi seçmeli dersler getirdik. Eğitim bütçemizin büyüklüğünü 135 milyar liraya yükselttik. Okul sayımızı 51 binden 87 bine çıkardık. Öğrencilerimize ücretsiz kitaplar dağıttık. Yurtlarda kalan öğrencilerimize beslenme yardımı yapıyoruz.

Şehir hastaneleri, sağlık alanında milletimize verdiğimiz hizmetlerin en üst çıtasını oluşturuyor. Şu ana kadar Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, Kayseri ve Elazığ şehir hastanelerini tamamlayıp hizmete aldık.

Kanal İstanbul’u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul ile birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Bu stratejik projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz.

‘Afrin’de ne yaptıysak aynısını yapacak’ 

Terörü kaynağında kurutacağız. Daha önce Cerablus’ta El Bab’da, dün Afrin’de ne yaptıysak, Suruç’tan Cizre’ye kadar olan sınırlarımız boyunca da aynısını yapacağız.