Erdoğan: Seçimden sonra ilk işimiz OHAL'i kaldırmak olacak

Erdoğan, OHAL'e ilişkin adeta muhafeletteymiş gibi konuşarak seçimden sonra ilk yapacaklarının bu uygulamayı kaldırmak olacağını söyledi.

Erdoğan: Seçimden sonra ilk işimiz OHAL'i kaldırmak olacak

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 yıldır devam eden ve bu zamana kadar hep devamını savunduğu OHAL uygulamasına ilişkin, “Göreve devamın halinde ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır” dedi.

Rize’nin Güneysu İlçesindeki evinden yapılan ortak canlı yayında konuşan Erdoğan, bugün Trabzon’da yaptığı mitingine ilişkin, “Muhteşemdi. Ovit Tüneli’nin açılışını yaptık. Tarihi önem açısından önemli bir projeydi. Biz yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. Bunu yaptığımız andan itibaren bu iş çok daha ileri kademelere taşınacak.” dedi.

“EKONOMİ CEPTEKİ PARA DEĞİL”

Ekonomiye ilişkin eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, “Bu adamlar ekonomiyi bilmiyor. Bunlar zannediyorlar ki ekonomi sadece cepteki paradır. Ekonomi sadece cepteki para değildir. Türkiye’de ekonomi zor durumda olsa yüklenici firmalar bu kredileri, rakamları nereden bulacaklar?” diye konuştu.

“İLK İŞ OHAL”

OHAL uygulamasına ilişkin de konuşan Erdoğan, “24 Haziran’dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır” açıklamasında bulundu. Erdoğan, OHAL’e ilişkin şunları söyledi:

“OHAL’in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir.”

“ESKİDEN FIRIN MI VARDI BAY MUHARREM?”

Erdoğan, bir miting konuşmasında ‘evlerdeki refah’ın göstergesi olarak verdiği buzdolabı örneğini “Evlerimizde buzdolabı falan yoktu. Biz yarım saat mesafeden kütük buzlar alırdık. O buzla soğutulması gereken şeyleri soğuturduk. Artık firmalar arasında rekabet var. Artık 2-3 yılda buzdolabı değişiyor.” ifadeleriyle savundu.

Erdoğan, konuyla ilgili iddiasını daha akıl dışı örneklerle de ilerletti. Fırın, çamaşır makinası gibi örneklere başvuran Erdoğan, sözkonusu beyaz eşyaları adeta kendi döneminde icat edilmiş gibi anlatmaya çalıştı:

“Fırın, ne fırını ya? Fırın mı vardı eskiden? Kuzineyle ısınıyorduk. Fırında da aynı şekilde de rekabet var. Çamaşır makinesi. Böyle bir şey mi vardı? Analarımızın çektiği çile neydi ya? Ama şimdi merdaneli çamaşır makinasından santrifüjlü makinalara geçtik. Bay Muharrem Bay Kemal sen bunları görmüyor musun ya?