Erdoğan patronların 'içini rahatlatıyor': Sizin sevinciniz sevincimiz, sıkıntınız sıkıntımızdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TOBB Ödül Töreni’nde patronlara konuştu, burayı "Kendi çatım, kendi kuruluşum, kendi yerim olarak görüyorum." dedi.

Erdoğan patronların 'içini rahatlatıyor': Sizin sevinciniz sevincimiz, sıkıntınız sıkıntımızdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’ne katıldı.

Burada patronlara seslenen Erdoğan, “Kardeşin kardeşe bakışı neyse, bizim sizlere bakışımız da aynıdır. Sizin sevinciniz sevincimiz, sıkıntınız sıkıntımızdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

“NE YAPTIYSALAR TUTMADI”

Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz. Bizim bakacağımız tek yer işte burasıdır. Buradaki kardeşlerimizin yüreğidir, umududur.

Bugüne kadar ekonomide attığımız her adımı biz sizlerle istişare ederek yaptık. Onun için bütün toplantılarınızda sizlerle birlikte olmaya gayret ettim. Ülkemize karşı artan tüm saldırıları da sizlerle birlikte göğüsledik. Çoğunluğu yurt dışı kaynaklı manipülasyonlarla Türkiye’yi hedefinden uzaklaştırmaya çalışanların önünü hep birlikte kestik. Ve tutmadı, ne yaptıysalar tutmadı.

“BAKIŞIMIZ AYNI”

Güçlü Türkiye hedefine yürümeyi sürdüreceğiz. Burada soluduğum havaya, sizden gelen mesajlara çok önem veriyorum. Geçmişte işletme kurmuş, sizlerden birisi olarak buradaki hissiyatı en çok anlayabilecek kişilerden biri olduğumu düşünüyorum. Kendi çatım, kendi kuruluşum, kendi yerim olarak görüyorum. Buradaki farklı fikir, meşrep, köken, inançlardan arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Bu farklılıklar bizim zaafımız değil, gücümüzdür. Aynı evde yaşayanlar nasıl kardeşse, sizlerin her birini de kardeşim olarak görüyorum. Kardeşin kardeşe bakışı neyse, bizim sizlere bakışımız da aynıdır. Sizin sevinciniz sevincimiz, sıkıntınız sıkıntımızdır.

KREDİ NOTU: YOK DURAĞANMIŞ, ŞUYMUŞ BUYMUŞ…

-Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaları sanki felaket habercisiymiş gibi gösteren bazı kişiler var güçleriyle çalışıyor. Geçen yılın ortalaması, 7.4 büyüme oranı var. Dünyada biz bir numarayız. OECD ülkeleri arasında iki numarayız. Yav bunları bırakın, bunlar cambaz. Bunlar işi bitmiş komşuyu 4 derece yükseltti. Memurunun maaşını ödeyemiyor, 4 derece yükseltiyor. Nasıl oluyor? Yok durağanmış, şuymuş, buymuş. Zaten biz çekildik oradan. Biz o kredi derecelendirme kuruluşunun mensubu değiliz. Senin bize not verme yetkin yok. Sen hangi dersin hocasıysan o talebinin notunu ver. Bize veremezsin.

24 HAZİRAN: 12 SEÇİMDE NE OLDUYSA…

Şimdi seçimi diline dolamışlar. Bu seçimde ne mi olacak? Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa o olacak. Milletimiz sandığa gidecek, özgür iradesiyle tercihini yapacak. Ortaya çıkan sonuca da herkes rıza gösterecek. Demokrasinin güzelliği işte budur, biz bu güzelliğe hastayız. Milletimizin de iradesine biz teslim olmuşuz. Niye? Milletimize aşığız onun için.