Erdoğan: OHAL'e neşter vururuz ama sıkıntı olursa tekrar getiririz

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık iki yıldır devam eden OHAL'in işçilerin grev hakkını gasp etmek için etkili şekilde kullandıklarını bir kez daha övünerek anlattı.

Erdoğan: OHAL'e neşter vururuz ama sıkıntı olursa tekrar getiririz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “24 Haziran’dan sonra biz OHAL’e şöyle bir neşter vurabiliriz ama herhangi bir sıkıntı olduğu anda da OHAL tekrar getirilebilir” dedi.

Partisinin yayın organlarından TGRT Haber‘de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, 2 yıla yakındır devam eden OHAL’in işçilere karşı kullanımda kendilerine sağladığı avantajı bir kez daha övünerek anlattı.

Erdoğan’ın açıklamalarında o bölüm şöyle:

“OHAL’in getirilmesinin en önemli sebebi zaten terör odaklıydı. Tabii bu terör odağında birinci derecede FETÖ vardı, PKK vardı. Bunun yanında DEAŞ vardı. Bütün bunlara karşı biz OHAL’i yaparken, bundan 16 yıl önce geldiğimizde Türkiye’de yine bir OHAL var mıydı, vardı. Biz, o OHAL’i 1 ay içinde kaldırdık. Çünkü o OHAL teröre karşı değildi. Maalesef bölgeseldi. Bizimkiyse tamamen teröre yönelik. O dönemdeki OHAL’de hatırlayın fabrikalar grevlerle karşı karşıyaydı. Bizim dönemimizde fabrikalarda grev söz konusu değil. Böyle birşey olduğunda hemen OHAL’le karşı koyuyoruz. İki, OHAL’le biz bir defa terörle mücadeleyi rahatlattık. Teröre yönelik çok ciddi mücadele verdik. Ciddi manada bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran’dan sonra OHAL’e neşter vurabiliriz. Ama herhangi bir sıkıntı olduğunda OHAL tekrardan getirilebilir”