Erdoğan NATO'ya sitem: 'Ya devamlı bunları mı söyleyeceğim'

Erdoğan NATO'ya: 'Ya devamlı bunları mı söyleyeceğim'

Erdoğan NATO'ya sitem: 'Ya devamlı bunları mı söyleyeceğim'

Bolu’da AKP’nin 6. olağan il kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey NATO, sen ne zaman ortaya çıkacaksın? Devamlı ben bunları mı söyleyeceğim?” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IMF’e de “Türkiye’yi yönetecek birisi varsa o da benim. Sen sadece paranı al” diye seslendi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Suriye ve Irak sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturmak isteyenler yüzlerindeki maskeleri indirip niyetlerini ifşa ettiler. Kimsenin ummadığı operasyonları başlattık. Müttefikimiz dediğimiz güçlere bakışı sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik. NATO’nun üyesiyiz. Yeri geldi Afganistan’da olduk Somali’de olduk şu anda Suriye’de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman olacak da gelip bizim yanımızda yer alacaksın? 911 kilometre burada bizim sınırımız var, sürekli terör örgütleri bizi taciz ediyor, Suriye rejimi aynı şekilde bu yollara başvuruyor. Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın, devamlı ben bunları mı söyleyeceğim? Şu ana kadar hala olumlu bir ses söz yok.
  • (IMF’ye) Türkiye’yi yönetecek birisi varsa o da benim. Sen sadece paranı al.
  •  Biz iktidara geldiğimizde de attığımız her adımda bize olmaz dediler, yapamazsınız dediler, başaramazsınız dediler. Daha ileri gidip ‘haddinizi aşmayın ha’ dediler. IMF’nin bize dediği laf ‘olmaz’. Ne olmaz? Sen paranı alıyor musun, alıyorsun. Bizden sonra borç istedi. Arkadaşlar “Verelim mi?” dedi, “Verin” dedim. Bugün borç alan yarın emir alır.