Erdoğan: Kürt sorunu yoktur

Diyarbakır’da konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş’ı ve HDP’yi hedef aldı, “Kürt sorunu yoktur” dedi.

Erdoğan: Kürt sorunu yoktur

Diyarbakır’da düzenlediği mitingde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin hapisteki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ve HDP’yi hedef aldı, “Kürt sorunu yoktur” dedi. Anadili konusunda ise, “Asla değişmeyecek ve hep öyle kalacak resmi dilimiz Türkçe ne kadar değerliyse, anadiliniz Kürtçe de o kadar kıymetlidir” diye konuştu.

‘KÜRT SORUNU YOKTUR’

Erdoğan, Kürt sorunu ve anadili meselelerine dair de açıklamalarda bulundu. “Ret ve inkar politikalarından eser kalmadı. Kimliğinizin ve inancınızın önünde hiçbir engel yok” diyen Erdoğan, “Biz, Kürtlerin bizatihi kendilerini bir sorun olarak gören anlayışa nazire olarak ‘Kürt sorunu yoktur’ diyoruz” diye konuştu. Anadili konusunda ise, “Asla değişmeyecek ve hep öyle kalacak resmi dilimiz Türkçe ne kadar değerliyse, anadiliniz Kürtçe de o kadar kıymetlidir” dedi.

YIL 2005: ‘KÜRT SORUNU BENİM SORUNUMDUR’

2005 yılında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Toplu Konut Anahtar Teslim töreninde yaptığı konuşmada, geçmişte hatalar ve bölgeler arasında ayrım yapıldığını ifade ederek, “Geçmişte yapılan hataları yok saymak büyük devletlere yakışmaz” dedi. Erdoğan, “İlla her soruna bir ad koymak da gerekmez. Çünkü sorunlar hepimizindir. Ama illa ‘Ad koyalım’ diyorsanız Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorudur. Benim de sorunumdur” diye konuştu. “Sorunların parça parça adresi olmaz. Bütün sorunlar Türk olsun, Kürt olsun, Çerkez olsun, Abaza olsun, Laz olsun bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak sorunudur. Çünkü güneş herkesi ısıtır, çünkü yağmur herkes için rahmettir. Çünkü herkes aynı toprağın insanıdır, insanıyız; millet olmak işte budur.”

YIL 2010: ‘BEN BİR BAŞBAKAN OLARAK KÜRT SORUNUNU SAVUNUYORUM’

27 Aralık 2010 tarihinde TBMM’de konuşan dönemin Başbakanı Erdoğan şu sözleri ifade etti: “73 milyon insanımız Türkiye Cumhuriyeti üst kimliği altında birdir. Üst kimlik TC. vatandaşlığıdır. Bunun altında bir çok etnik unsur vardır. Başbakan olarak Kürt sorununu savunuyorum, savunmaya devam edeceğiz. “