Erdoğan: Döviz saldırılarına rağmen büyümeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'de konuştu.

Erdoğan: Döviz saldırılarına rağmen büyümeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’de konuştu.

Gümüşhane’de konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gümüşhane zor bir yer olduğu gibi hep kayalık burada da işi oturttun mu sağlam olur. Bu yüzden buraya güzel bir mimariyi taşımamız lazım. Örnek olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Putin ile görüşmesine dair konuşan Erdoğan şunları söyledi:

“Birileri yaşadıkları onca hezimete rağmen koltuklarını korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir. Birileri sandıklar kapanır kapanmaz makam, rant ve çıkar kavgasına tutuşabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz ve olamayız.

Sayın Putin ile görüşmem vardı ve maşallah bu sene Rusya’dan yoğun bir turist akını var. Öyle zannediyorum ki 6 milyon gibi bir turist herhalde Rusya’dan gelecek. Aramızdaki bu ilişkiler, bu irtibatlar bizleri daha güçlü hale getiriyor.”

‘TURİSTLERİN GELDİĞİNİ GÖRÜYORUM’

Tüneller açıldıktan sonra burası turist kaynayacağını belirten Erdoğan, “Heyecanlıyım, o turistlerin buraya geldiğini görüyorum. Yüzde 7,4 büyüme yakaladık. Türkiye avrupa ülkeleri arasında bir sıra G20 ülkeleri arasında 2. sırada. Biz işimize bakalım daha iyi olacak” dedi.

Haklarımızdan taviz vermeyiz diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yapılan saldırılara rağmen inşallah 2. çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz.”