Erdoğan Benin Cumhurbaşkanı ile açıklamalarda bulundu: FETÖ Benin'e girmiş vaziyette

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Benin cumhurbaşkanı Talon ile görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan Benin Cumhurbaşkanı ile açıklamalarda bulundu: FETÖ Benin'e girmiş vaziyette

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Benin Cumhurbaşkanı Talon ile görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşme sonrası ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Erdoğan gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında Benin ile ticarete, ‘FETÖ’nün Afrika’daki yapılanmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan “FETÖ bir virüs. Her kılığa girerek her devlete sızıyor. Bunlar Benin’e de girmiş vaziyetteler. Temennimiz o ki FETÖ’nün ülkedeki yapılanmasını tasfiye edilecek. Devletimizin her kademesine sızmışlardı. Burada da aynısını yaparlar.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle;

“Atmamız gereken adımları konuşma fırsatımız oldu. Tabii aramızdaki ticaret hacmi istenilen bir seviyede değil. 2017 yılı itibariyle 115 milyon dolar gibi bir ticaret hacmine sahibiz. Tabii hedef bunu çok daha iyi bir konuma taşımak.”

“Tarım sektörünü iş birliğimizi geliştirebileceğimiz öncelikli bir alan olarak görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanlığının 2016 yılında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında özel sektörümüzün Benin’e ilgisi artmıştır.”

“Afrika, bizim için büyük önem arz eden bir kıta olmuştur. 12 büyükelçiliğimiz varken, şu anda Afrika’da 41 büyükelçiliğimiz var. Hedefimiz, Afrika’nın 54 ülkesinin tamamında müstakil büyükelçiliklerimizin olmasıdır.”

‘FETÖ’nün arkasında ABD var’

“Amerika, kendisine (FETÖ elebaşı) 400 dönüm arazi tahsis etti ve bu arazide orada bütün dünyadaki örgütlerini oradan idare ediyor. Yıllık charter okullardan Amerika’nın bu örgüte ödediği para 800-850 milyon dolar. Bu örgütün arkasında nelerin olduğunu, kimlerin bulunduğunun bilinmesi bakımından bunu çok çok önemsiyorum.”

Cumhurbaşkanı Talon: İlişkilerden memnunuz

Benin Cumhurbaşkanı Talon ise açıklamasında “Çok samimi çok dostane bir görüşme gerçekleştirdik. Benin iki ülke arasındaki ilişkilerin kalitesinden memnundur.” ifadelerinde bulundu.