Erdoğan iki çocuğunu öldüren babayı da 'din eğitimi'ne bağladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan iki çocuğunu öldüren babayı da 'din eğitimi'ne bağladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’deki Hakan Atilla davasında Atilla’nın 5 ayrı konuda suçlu bulunmasına ilişkin konuşan Erdoğan, “Amerika şu anda çok ciddi bir kumpaslar zinciri içerisinde süreç işletiyor. ” dedi.

AKP lideri Erdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevinden uzaklaştırılması için de, “Açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa demek ki bir su kaçağı var. Şu anda atılan adımla alakalı olarak Ataşehir’de ne olduysa burada da bu oldu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı onu da söyleyeyim.” dedi.

Maltepe’de bir babanın 2 ve 4 yaşındaki kızlarını katletmesine ilişkin de görüşü sorulan Erdoğan, “Devlet olarak bizler de eğitim sistemi içerisinde bunları farklı ele alıp nesillerimizi iyi eğitmemiz gerekiyor. Dini eğitimin de çok önemli olduğunu ifade etmem lazım.” ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

FRANSA ZİYARETİ

Fransa görüşlerimizin ve tutumlarımızın büyük ölçüde örtüştüğü bir ülke. Karşılaştığımız krizler de ülkelerimiz arasında yakın bri dayanışmayı elzem kılıyor. Cumhurbaşkanı Macron’la pek çok konuda yakın temas halindeyiz. Bu ziyareti çok önemsiyorum ve bu ziyarette de çok geniş başlıklarda görüşmelerimiz olacak ve bu ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerden tutunuz, bölgesel tüm konuları ele alacağımız bir ziyaret olacak gerçekleşecek. İstişarelerimizi kendileri ile bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz. Bölgesel ve uluslararası barış anlamında da hayati önem taşıdığına inanıyorum.

Bölgemizde koalisyon güçleri var. Fransa’nın da aktif rol oynadığı hepimizin malumudur. Buradaki gelişmelerin ne durumda olduğunu da görüşme fırsatımız olacak.

İş çevreleriyle de toplantı yapacağız. Ticaret ilişkilerini geliştirmenin yollarını değerlendireceğiz. Savunma sanayiinde atacağımız adım çok çok önemli. Fransa’da yaklaşık 700 bin Türk kökenli insanımız yaşıyor. Yarısı çifte vatandaş durumunda. Bu vatandaşlarımızla ilgili de görüşmelerimiz olacak.

KABİNE REVİZYONU

Çok kısa bir cevap vereyim mi? Doğruluk payı yok.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVDEN ALINMASI

Bu konu tamamiyle bu konularda İçişleri Bakanlığı’nın mülkiye müfettişleriyle yaptığı kontroller vardır. Bunlar sürekli belediyelerde çalışan mülkiye müfettişlerinin vereceği bilgiler dahilinde olacağı gibi istihbarat üzerine yapılan adımlardır. Belediye Başkanlığı yapmayanlar bilmez. Şu anda açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa demek ki bir su kaçağı var. Şu anda atılan adımla alakalı olarak Ataşehir’de ne olduysa burada da bu oldu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı onu da söyleyeyim. Fakat işadamlarımız vatandaşlarımız kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman bir çoğu yüzleşmekten kaçıyor. Bundan kaçarsanız görevi kötüye kullananları nasıl ortaya çıkaracağız? Yurt dışına çıkma v.s hepsi İçişleri Bakanlığımızın kendi yasal haklarıdır. Orada başka bir şey daha kullanılmış. Benim çocuklarımın da yurt dışında okuma imkanı oldu demiş. Burada bir düzeltme yapmamız lazım.Benim çocuklarımın yurt dışına gitmesi kendi öz vatanında okuma haklarına sahip olmadıkları için yurt dışına gittiler. Aldıkları puan çok yüksek olmasına rağmen hem de. Mesela erkek oğlum katsayı engeline takılarak, ki o zaman aklımda kaldığı kadarıyla Boğaziçi’ne tutuyordu puanı. Mesela katsayı engeli nedeniyle farklı bir üniversiteye girmesi gerekti. Kızlarım başörtüsü nedeniyle yurtdışında okumak zorunda kaldılar. Kızlarım başörtü engelinden dolayı okuyamadılar. Küçük kızım İngiltere’de master yaptı dönmüş oldu. Bilmiyorlar farklı yakıştırmalar yapıyorlar. Sayın Başkanın ailesiyle ilgili yurt dışına çıkışında engel olmazsa önü açılır.

HAKAN ATİLLA DAVASI

Amerika şu anda çok ciddi bir kumpaslar zinciri içerisinde süreç işletiyor. Bu sadece hukukta değil. Ekonom ik alanda da var. Her tarafı kendine göre yola getirmenin gayreti içinde. Hakan Atilla meselesinde son olyadan önce 6 kez Amerika’ya giriyor alınmıyor 7. girişinde alınıyor. Çelişkilerle dolu olduğunu görüyoruz. Bir diğer yanı Halk Bankası’nın kendisiyle de bu davanın ilgisi yok. Olayı Zarrab konusuna koydular. Çok daha çirkin olanı bu davalarda süreç çok farklı işletildi. Eğer ABD’nin adalet anlayışı buysa o zaman dünya yandı. Amerika adalet anlayışı gözden geçirmeli. Dünyaya adalet dersi vermeye kalkmasınlar. Rıza Zarrab konusunda da olanlar, dönenler…Onu geç benim ülkemde darbe girişiminde bulunanları sene 1999…O günen bu güne tahsis ettikleri yerde paşalar gibi yaşatacaklar. Kusura bakmayın. O zaman ikili hukuk ve uluslararsı hukuk anlaşmaları hükmünü yitiriyor. Bundan sonraki süreç böyle işleyecek.

KARAMOLLAOĞLU – KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Siyaset yapıyoruz 100 bin imzayı toplamaktan uzaksa bir siyasi hareket bunu yapmasına gerek yok. Maliyetleri çok diye olaya giriyorsa o da onun sorunu. Bu kararı iktidar partisi tek başına vermedi. Ziyaret ettiği kişiler de bunun içinde. Böyle bir ziyareti yapmış olabilir. Değerlendirilmesi bizim tasarrufumuzda değildir.

KADINA ŞİDDET VE 2 ÇOCUĞUN ÖLDÜRÜLMESİ

Bu konunun izahı söz konusu değil bunlar cani. Bunlar insanlıktan nasibini almış değil. Televizonda bunu izlediğimizde bunları mı suçlasak diyoruz. Bunları göstermeyin. Diğer taraftan nibret vesilesi olabilir mi diyorsunuz? Bunu gördüğü zaman bazı vatandaşlar idam diyor. O yavruları nasıl öldürürsün? Onlar senin yavrun. İnsanlık yok mu sende vicdan yok mu? Hemen yorum başlıyor; Ruhsal bunalıma girmişti. Girmeyen de var. Buna toplumsal olarak vereceğimiz tepkği çok önemli. Devlet olarak bizler de eğitim sistemi içerisinde bunları farklı ele alıp nesillerimizi iyi eğitmemiz gerekiyor. Dini eğitimin de çok önemli olduğunu ifade etmem lazım.