Erdoğan'dan sermayeye güvence mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşuyor.

Erdoğan'dan sermayeye güvence mesajları

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferası’nda ekonomideki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP lideri açıklamasında bir kez daha ‘piyasa ekonomisi’nden taviz vermeyeceklerine vurgu yaptı.

Erdoğan “Son bir kaç haftadır yaşadığımız hadiseler hepimize şu gerçeği gösterdi; Türkiye ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıyadır. Gezi ile başlayan 17/25 Aralık’la devam eden 15 Temmuz’daki hain saldırıların bir müddet daha süreceği açıktır.” dedi.

“BATTIK BİTTİK, BÖYLE BİR ŞEY YOK”

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Dünyada bir Dünya Ticaret Örgütü var. Atılan adımlara baktığınızda Dünya Ticaret Örgütü’nün umdeleriyle alakası var mı? İstediğin kadar Başkan ol ‘Ben yaptım oldu’ diyemezsin. Bir taraftan stratejik ortak olacaksın öbür taraftan ortağının ayağına kurşun sıkacaksın. Böyle bir şey kabullenilebilir mi? Bunlara eyvallah etmemiz mümkün değil. Bugün yaşadığımız hadisenin ne 2001, ne 2007 kriziyle alakası yoktur. Başka bir durumla karşı karşıyayız. Hazine Bakanlığımız ile gereken adımları atıyoruz. Battık bittik böyle bir şey yok. Türkiye’nin ekonomik dinamikleri sağlamdır, yerindedir.

“BUNLARIN DA İNLERİNİ BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ”

Dövizle ilgili tüm adımlar atılacak. Biz bunlara yüz vermeyeceğiz. Gereği neyse bu tür spekülasyonları yapanlara da bedelini ödeteceğiz. FETÖ ihanet çetesinin ve bölücü örgütün inlerine başlarına geçirdik. Bunların da inlerini başlarına geçireceğiz. Ülkemize yönelik son yıllarda artan saldırıların hedefi NATO müttefiki olarak ciddi bedeller ödemiş bir ülkeyiz. Türkiye’yi hedeflerinden vazgeçirmek istiyorlar. Maruz kaldığımız oyunların gayesi, cüssesi büyük ama için boş bir kağıttan kaplana dönüştürmektir.

“PİYASA EKONOMİSİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ”

Gerekli adımları atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Şu anda bizim bütün bu olaylar karşısında temkinli bir şekilde attığımız, atacağımız adımlar var. Kurun geldiği yerin ekonomik izahı yok. ‘Biz kur şöyle oldu, battık bittik’ böyle bir şey yok. Türkiye’nin ekonomik dinamikleri sağlamdır ve sağlam olmaya evelallah devam edecektir. Döviz kurunun özellikle ekonominin kuralları içerisindeki makul seviyesi neyse en kısa zamanda mutlaka oraya oturacaktır. Hiç endişe etmeyin, bu konuda rahat olun. Serbest piyasa ekonomisinden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Aksi yönde çıkan iddialara kulak asmayın. Bu tür spekülasyonlar yapanlar bedelini ödeyecekler. ‘C Planı diyorlar.’, ‘Sermayeye el koymak.’ diyorlar, sen benim hafıza kaydımı nereden okuyorsun, bunlar falcı mı, böyle bir şey mi açıkladık, bunlar gerçekten ihanet şebekesi.”

“SAVAŞA HAZIRIZ”

Hukuk namına hukuksuzlukları bize kimse dayatamaz. Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir. Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle “Yurtta sulh cihanda sulh” temel prensibimizdir. Devletlerin başarısının sırrı savaşa hazır olmaktır. Biz hazırız, her şeyimizle hazırız.