Enflasyon artıyor, Bakanlar uyuyor

2003 yılından bu yana enflasyonun en yüksek seviyeye ulaşmasına rağmen AKP’li bakanlardan “her şey yolunda” açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Enflasyon artıyor, Bakanlar uyuyor

Enflasyon rakamları 2003 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşması sonrasında AKP’li bakanlardan art arda açıklamalar gelmeye başladı.

2017 yılı enflasyonunun yüzde 11.92 olarak tamamlanması sonrasında AKP’li bakanlardan “her şey yolunda” açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin 10. Divan Toplantısı’na katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yüksek enflasyon oranlarına rağmen, Türkiye’de risk biriminin düştüğünü iddia etti. Bakan Elvan şunları söyledi:

“Bu kadar saldırılara rağmen hangi göstergeye bakarsanız bakın Türkiye iyiye doğru gidiyor. Bundan sonra da gitmeye devam edecek. Elbette almış olduğumuz bazı tedbirler nedeniyle enflasyonda bir miktar yukarı yönlü bir hareket söz konusu oldu. Ama aralık ayını gördünüz. Bundan sonraki süreçte enflasyon aşağı yönlü olarak inmeye devam edecek”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, enflasyonun tekrardan aşağı doğru bir trende sokulmasının kendileri için kritik öncelik olduğunu ifade etti. “Büyüme mi, enflasyon mu” diye bir yanılgı içerisinde olunmaması gerektiğini belirten Mehmet Şimşek, yüksek rakamlara ulaşan enflasyonla ilgili şunları söyledi:

“Böyle bir tercih söz konusu olamaz. Fiyat istikrarının olmadığı bir ülkede kalıcı, yüksek, sürdürülebilir bir büyüme de olmaz. Bir taraftan reformlarla sorunlu alanları gözeteceğiz, çözmeye çalışacağız. Bir taraftan da makul, sürdürülebilir büyümeyi de istihdamı da önceliklendireceğiz. İnşallah enflasyon bir düşüş trendine girdi. Önümüzdeki sene ilave çabayla bunu tek haneye indirmek için yoğun bir çaba içerisinde olacağız.”