'Emperyalizme karşı mücadele konferansı' toplandı

ABD emperyalizmine karşı “ABD Kovulmalı! Bu Düzen Değişmeli!” diyerek mücadeleye çağıran aydınlar, yazarlar ve emekçiler, bugün İstanbul'da "Emperyalizme karşı mücadele konferansı"nda bir araya geldi. 

'Emperyalizme karşı mücadele konferansı' toplandı

ABD emperyalizmine karşı “ABD Kovulmalı! Bu Düzen Değişmeli!” diyerek mücadeleye çağıran aydınlar, yazarlar ve emekçiler, bugün İstanbul’da “Emperyalizme karşı mücadele konferansı”nda bir araya geldi.

TKH’nin çağrısıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, “Emperyalizme bağımlı ülkemizin kurtuluşunu, emperyalist yalanları ve gerçekleri ile sosyalistlerin görevlerini” konuşmak üzere yapılan çağrı ile aydınlar yurtseverlere, emekçilere ve ilericilere dönük “Emperyalizme Karşı Mücadele Konferansı”na katılım çağrısı yapmıştı.

Konferansın ilk oturumunda “Emperyalizme bağımlı Türkiye gerçeği” başlığında konuşmacılar katkılarını sunarken, konferansın ikinci oturumunda ise “Emperyalizme karşı mücadelede solun görevleri” konusu ele alındı.

Konferansta konuşmacı olacak Ali Öztutan (İYİ-SEN Genel Başkanı), Aysel Tekerek (TKH Genel Başkanı), Barış Terkoğlu (Gazeteci, Yazar), Deniz Hakyemez (Yazar, Akademisyen), Ender Helvacıoğlu (Yazar, Yayıncı), Prof. Dr. İzge Günal (Akademisyen), Prof. Dr. İzzettin Önder (Akademisyen), Mustafa Kemal Erdemol (Yazar, Gazeteci), Mustafa Köz (TYS Genel Başkanı, Şair), Nuray Yeni (İKD Genel Sekreteri), Semiha Özalp Günal (Akademisyen), Şükran Soner (Yazar, Gazeteci) ve Tülin Tankut (Yazar) katkılarını sundu.

Konferans Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek’in konuşması ile sona erdi. Tekerek, kapanış konuşmasında meclisteki milletvekillerine hitaben yazılan ‘yetkinizi kullanın’ mektubundan ve muhataplarının suskunluğundan bahsederek “Anti-emperyalist mücadele geçmişte olduğu gibi bugün de biz sosyalistlerin, komünistlerin öncülüğünde gerçekleştirilecektir. Bu ülkede yurtseverler var, ilericiler var, direnişe geçen emekçiler, boyun eğmeyen kadınlar var. Bu ülkede aynı zamanda iki yüzlü bir AKP iktidarı da, şekilsiz bir AKP karşıtlığı da var. Bugün AKP karşıtlığı, anti-emperyalist, anti-kapitalist, laik, sınıf mücadelesi kimliği kazanmadığı her an, bu AKP karşıtlığı AKP’yi zayıflatmamakta; hatta dönem dönem önünü açmakta, kuvvetlendirmektedir.” dedi. Konuşmasına “Bu ilkeler ile arasına mesafe koymak, yapılacak en büyük hata olacaktır” diye devam eden Aysel Tekerek, “Cumhuriyetçi olup ABD’ci olamazsınız, halkçı olup Avrupa Birliği’nden yana olamazsınız. İnşaat işçileri direndiğinde selam gönderip, sonra TÜSİAD’ın kapılarında el pençe duramazsınız. AKP’ye karşı olup milli ve yerli edebiyatının parçası zaten olamazsınız. ABD Kovulacak, bu düzen değişecek, bizler de bu yüzden varız. ” diyerek konuşmasını sonlandırdı.