Emperyalistlerin 'Ortadoğu'yu yeniden paylaşım planı’ iddiası

11 Ocak tarihinde toplanan toplantıya ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün katıldı.

Emperyalistlerin 'Ortadoğu'yu yeniden paylaşım planı’ iddiası

5 ülkenin katılımıyla gizli bir toplantının gerçekleştirildiği ve toplantıda Suriye’yi bölerek Ortadoğu’nun sınırlarını yeniden belirlemeyi hedeflendiği iddia edildi.

Sputnik’ten Elif Sudagezer’in haberine göre ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün katılımıyla 11 Ocak tarihinde gerçekleştirilen toplantının, toplantıya katılan İngiliz Büyükelçisi’nin tuttuğu notların Fransız bir gazeteci tarafından sızdırılmasıyla ortaya çıktığı ifade ediliyor. Haberde ismi belirtilmeyen Fransız gazetecinin, söz konusu toplantı notlarını Wikileaks belgelerine benzer şekilde “Syrie Leaks” adıyla sızdırdığı belirtiliyor.

11 Ocak tarihinde toplanan toplantıya ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün katıldığı kaydedilirken, bir sonraki toplantının ise 23 Ocak’ta yapılacağı belirtiliyor.

İlerleyen dönemlerde gerçekleştirilecek olan toplantılara, kendilerini “küçük grup” olarak adlandıran 5 ülkenin yanı sıra Türkiye, Almanya ve Mısır’ın da dahil edilmesi tartışıldığı ancak Türkiye’yi davet etme konusunda tereddüt yaşandığı ifade ediliyor.