Elde kalan kurbanlıklar için alış fiyat açıklandı: 'Devlet ölü fiyatına alıyor'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, satılamayan ve elde kalan kurbanlıklar için bir açıklama yaptı.

Elde kalan kurbanlıklar için alış fiyat açıklandı: 'Devlet ölü fiyatına alıyor'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, satılamayan ve elde kalan kurbanlıklar için bir açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli, satıcıların Et ve Süt Kurumu’na başvuruları halinde 400 kilogram ve üzeri canlı erkek sığırların kilogramı 15 liradan, küçükbaşların ise 14 liradan alınacağını duyurdu. Bu fiyatlar satıcıları tatmin etmedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kurban bayramı vesilesiyle satışların memnuniyet verici seviyede olduğunu açıkladı. Çok fazla stok olmadığını belirttiği açıklamasında, elde kalan hayvanlar için de satın alma taahhüdü verdi.

“Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız. Bugünden itibaren elinde hayvanı kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumuna başvurup canlı hayvanını getirecek ve kilosu üzerinden paralarını peşin olarak alabilecek.” diye konuşan Bakan Pakdemirli, aynı zamanda kurbanlıkları canlı ve peşin olarak alacaklarını da ifade etti.

Bayramın son günü dolayısıyla satışlar için pazarlıklar devam ederken, besiciler Bakan Pakdemirli’nin açıklamasından memnun olmadıklarını ifade ettiler. Fiyatların düşeceğini umarak kurbanlık hayvan kesme işini son güne bırakan vatandaşlar fiyatları düşürmek için pazarlık yapmaya devam ederken, Bakan Pakdemirli’nin açıkladığı alış fiyatından memnun olmayan besiciler hayvanlarını geri götürme planları yapıyorlar. Besicilerin bayramın son gününde yorumu ise “Bayramda ilk gün ile son gün arasında fiyatlar 400- 500 TL kadar oynadı. Devlet ölü fiyatına alıyor.” şeklinde oldu.