Ekonomi sadece işçilere kötü: Milyoner sayısında artış devam ediyor

İşçiler çalıştıkça yoksullaşmaya, zenginler ise varlıklarına varlık katarak milyonerlerin sayısında artış gerçekleşti.

Ekonomi sadece işçilere kötü: Milyoner sayısında artış devam ediyor

Bütün uzun çalışma saatleri, güvencesiz çalışma koşullarına rağmen işçiler zenginleşemiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayınladığı veriler, Türkiye kapitalizminin çarpıklığını bir kez daha ortaya koydu. İşçiler çalıştıkça yoksullaşmaya, zenginler ise varlıklarına varlık katarak milyonerlerin sayısında artış gerçekleşti.

Ekonomik kriz geçen gün kendisini gösterirken, işçiler ve emekçiler için yaşam koşulları sürekli olarak daha da kötüleşirken, zenginler zenginliklerini artırmaya devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre yurt içinde ve dışında yerleşik milyonerlerin toplam sayısı Mart ayı sonu itibariyle 145 bin 989’a ulaştı. Böylelikle milyonerlerin toplam mevduatı, 868 milyar 425 milyon lira oldu. Yurt içinde yerleşik milyoner başına düşen ortalama mevduat, 6 milyon 544 bin lira olarak hesaplandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) belirli dönemlerde yayınladığı verilerde düzenli olarak milyonerlerin sayısında artış gözlemleniyor.