'Eğitimde 2023 vizyon belgesi' açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ni açıkladı. Selçuk, esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacağını söyledi. Selçuk, “Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir... View Article

'Eğitimde 2023 vizyon belgesi' açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ni açıkladı.

Selçuk, esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacağını söyledi.

Selçuk, “Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız” diye konuştu.

‘Sınav sayısından ziyade sistemle ilgileniyoruz’ diyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un açıklamalarından satır başları şöyle:

-Öğretmenlik meslek kanunu çıkartılıyor.

-Ücretli öğretmenlerin maaşları artırılıyor.

-Okullara gelişim bütçesi veriliyor.

-İlkokullarda not yerine beceri temelli değerlendirme geliyor.

-Teneffüs süreleri artırılıyor.

-Çocukların ilgi alanı ve mizacına yönelik seçmeli dersler geliyor.

-Alan seçimi 9. sınıftan başlatılıyor.

-Pansiyondaki yatılı öğrencilerin imkanları geliştiriliyor.

-Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız.

-Veriyi kullanmak politika geliştirirken bizim açımızdan son derece kritik. Bu yüzden de öğrenme analitiği platformu oluşturuyoruz.

– Liselerde ders saatleri yarıya yakın azalıyor.