Edip Akbayram'a çirkin sözler: Ağzınızla mı konuşuyorsunuz, yoksa...

Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık, AKP Türkiyesi için "Türkiye'nin tüm siyasi hayatında bu kadar baskıcı bir yönetimi hiç görmedim" diyen sanatçı Edip Akbayram'a saygısız ifadeler yöneltti.

Edip Akbayram'a çirkin sözler: Ağzınızla mı konuşuyorsunuz, yoksa...

“Politikacının yaşamının ölçüsünü bilmesi lazım. O koltuk kimseye baki değildir, Türkiye’nin tüm siyasi hayatında bu kadar baskıcı bir yönetimi hiç görmedim” diyen usta sanatçı Edip Akbayram’ın sözleri yandaşları rahatsız etti.

Kendisiyle ilgili son dönemde AKP’li kimi belediyelere şantajla vurgun yaptığı iddiaları dile getirilen Süleyman Özışık, Edip Akbayram’ın sözkonusu ifadeleri nedeniyle “Allah kimseyi böyle rezil, böyle sefil, böyle zelil duruma düşürmesin.” derken, hakaretamiz sözlere başvurup “Siz neden bahsediyorsunuz beyefendi? Yani konuşurken ağzınızla mı konuşuyorsunuz, yoksa konuştuğunuz yerin ağzınız olduğuna mı inanıyorsunuz?” diye yazdı.

Özışık, Akbayram’ın sözleri için “40 yıldır sanat adına bir şey üretemeyen adamın tuhaf açıklamalarla gündeme gelme gayreti” der, anlayış da gösteririz.” derken, “Lakin geçmişini, geçmiş yılların diktatörlüğü de aşan yönetimini inkâr edercesine, “Ben, Türkiye’nin tüm siyasi hayatında bu kadar baskıcı bir yönetimi hiç görmedim” derseniz, karşınızda size lanet okuyan devasa bir kitle görürsünüz.” iddiasında bulundu.

Yandaş yazar, “Cumhurbaşkanı beni çağırırsa gitmem” diyorsunuz. Pardon da hangi sıfatla çağıracak sizi?” diye sorup, Akbayram’ın 40 yıldır taş üstüne taş koymadığını öne sürdü. “Yaş deseniz kemale ermiş. Ülke ve millet adına şöyle elle tutulur tek adımınız yok, tek projeniz yok.” diyerek saygısızlığa devam etti.

Yandaş yazar, yazısının sonunda da “Öldüğünüzde milletin ardınızdan lanet okuması için mi yapıyorsunuz bu saçma sapan açıklamaları gerçekten anlamıyorum.” ifadelerini kullandı.