'Dünyanın en prestijli havalimanlarından biri' olan İstanbul Havalimanı'nın çatısı akıyor

29 Ekim günü 'görkemli' bir etkinlikle tamamlanmadan açılan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "dünyanın en prestijli havalimanlarından biri" dediği yeni İstanbul Havalimanı yine kendinden söz ettirmeyi başardı.

'Dünyanın en prestijli havalimanlarından biri' olan İstanbul Havalimanı'nın çatısı akıyor

29 Ekim günü ‘görkemli’ bir etkinlikle tamamlanmadan açılan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “dünyanın en prestijli havalimanlarından biri” dediği yeni İstanbul Havalimanı yine kendinden söz ettirmeyi başardı.

Erdoğan, tamamlanmadan açılışını yaptığı İstanbul Havalimanı’nı öve öve bitirememiş, 29 Ekim törenleri gereği Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajında da “Aziz Atatürk, Cumhuriyetin 95 yılında huzurunuzdayız. Sizi ve silah arkadaşlarınızı yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugünü İstanbul’da dünyanın en prestijli havalimanlarından birini açarak kutluyoruz. Ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde bu havalimanının açılışı Türkiye’nin gücünün bir göstergesidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan yine geçtiğimiz günlerde yeni havalimanı için “Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak lafla olmaz. İstanbul Havalimanı gibi eserlerle olur. Köprüler, metrolar yapmakla kendi uçağını yapmakla olur.” demişti.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) sosyal medya hesabından, İstanbul Havalimanı’nın yemekhanesinin çatısından su aktığı görüntüleri paylaştı. Görüntülerde bir yandan işçiler yemek yerken, bazı işçiler yemek sırasında görülüyor, bu esnada ise çatıdan su akmaya devam ediyor.

İYİ-SEN’in konuyla ilgili mesajı ve paylaştığı görüntüler şöyle:

“3.Havalimanı terminal bölgesinde çatısı akmaya devam eden yemekhanede öğle yemeğini yemek için suyun içerisinde işçi arkadaşlarımız sıra bekliyor. Patronlar bizim emeğimizi gasp ederek, sömürerek bu çarkı döndürüyor. Bu çarkı bu köleliği işçilerin birliği yıkacak!”