DP'li Belediye Başkanı'ndan ilginç savunma: Ayaklarıma taş bağlayıp...

Isparta'da bulunan Eğirdir Gölü'nün kuruma riskine dair Eğirdir Belediye Başkanı ilginç bir savunmada bulundu.

DP'li Belediye Başkanı'ndan ilginç savunma: Ayaklarıma taş bağlayıp...

Isparta’da bulunan Eğirdir Gölü’nün kuruma riskine dair Eğirdir Belediye Başkanı ilginç bir savunmada bulundu. DP’li Belediye Başkanı Ömer Şengöl ”Eğer göl kurursa, en derin bir çukur olur, beni ayaklarımdan taş bağlayarak boğun.” dedi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Isparta Temsilcisi emekli akademisyen Erol Kesici, Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü’nün kuruma riskiyle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu. Konuya ilişkin açıklama yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, gölün su seviyesinin yağışlarla orantılı olarak artıp azaldığının görüldüğünü söyleyerek ”1969 Ağustos ayında göl taştı. Bodrumlar su doldu. Elma bahçelerini su bastı. Ağustos ayında maksimum kotu gördü. Sonra düzeldi.” dedi.

DP’li Belediye Başkanı Şengöl’ün açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Ne yapılıyor suyla. Para yapılıyor. Bitkiler, sebzeler ve meyveler ekiliyor. Çevredeki insanlar suyundan hayatını devam ettiriyor. DSİ’nin görevi tarımda sulamayı sağlamaktır. Bu sulama tesislerini yaptı. O gün de bütün halk bağırdı. Biz de bağırıyorduk. ‘Isparta Ovası sulandı, Gelendost Ovası sulandı, Boğazovası sulaması başlanamıyor’ diye. Evet başlandı.

‘Tu kaka, su bitti’

”Şimdi de ‘tu kaka, su bitti.’ Bitmez, bitmez. Bugüne kadar tarih yazmaz. Bazıları bir damla suda fırtınalar yaratarak ‘Göl kuruyor, tehlikelidir’ diyor. Kendimi bildim bileli o kardeşim bu lafları söylüyor”

‘Allah yağmur vermezse göl kurur’

”Ben bunların hiçbirine inanmıyorum. Allah yukardan yağmuru vermezse göl kurur. ‘Sulamaya gitti’ denen suyun hiçbir damlası verilmese dahi buharlaşmadan bir kısmı gidecek. Allah yağmuru vermezse, karı vermezse iner. Bir bakarsınız ki sürekli yağmur yağar. Suyu taşıracak yer ararsınız.”

‘Göl kurursa beni boğun’

”Söylenenlerin tamamı kişisel tatmindir. Dönemsel olarak her 15 yılda, her 30 yılda göllerde sularda azalma oluyor. Böyle bir şey varsa tabii afettir. Ben var olduğum sürece geçerlidir bu sözüm. Göl kurursa, en derin bir çukur olur, beni ayaklarımdan taş bağlayarak boğun.”