Adnan Oktar'ın 'Evrimi çürüten fosil'leri ne olacak?

Gözaltına alınan Adnan Oktar'ın cinsel saldırıdan halkı askerlikten soğutmaya, siyasi ve askeri casusluktan eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine kadar hayli kabarık olan dosyasında, asıl "uzmanlık alanı" yok...

Adnan Oktar'ın 'Evrimi çürüten fosil'leri ne olacak?

Türkiye bu sabah Adnan Oktar isimli gericiyle cemaatine mensup 2oo’ün üzerine kişiyle yönelik kapsamlı operasyonun haberiyle uyandı. Yapılan operasyonda Oktar’ın tüm malvarlığına da el koyulduğu öğrenildi.

Savcılığın yaptığı açıklamaya göre Oktar’a yapılan suçlamalar şöyle sıralanıyor: Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, vergi usul kanununa muhalefet, özel hayatın gizliliğini ihlal, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verilerin kaydedilmesi siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması cinsel taciz, şantaj, halkı askerlikten soğutma, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin engellenmesine dair kanuna muhalefet, hakaret, suç uydurma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, terörle mücadele kanununa muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, rüşvet, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, tehdit, cebir, iftira, alan tanıklık, eziyet.

Peki kendisine isnat edilen suçların sayısı (31!) ve çeşitliliğine bakıldığında Cumhuriyet tarihinin en büyük suç makinalarından biri haline getirileceği anlaşılan Oktar’ın esas ünlendiği ve destek bulduğu, “uzmanlık alanı” olan evrim konusundaki sahtekarlıkları ne olacak?

Bilimsel yaklaşımlara, evrim gerçeğine ve aydınlanmacılığa karşı meydan okumasıyla tanınan, bilim dışı görüşlerini ekranlardaki şov programlarında anlatan Adnan Oktar, AKP’nin desteğiyle uzun yıllar “saygın bir kanaat önderi” ve “bilim insanı” gibi karşılanmıştı. Eğitim müfredatından evrimi silen AKP, Oktar’ın finansman kaynağı belli olmayan bilim karşıtı yayınlarına ve meydanlarda standlar açarak “evrimi çürüten fosiller” diye çalışma yürütmesine destek olmuştu.

ÜNİVERSİTE GEÇİT VERMEDİ

Adnan Oktar cemaatinin mensupları özellikle üniversitelerde “Fosil Sergisi” adı altında açtıkları standlarda, nereden ve nasıl temin edildiği belli olmayan, hiçbir bilimsel dayanağı bulunmayan sahte fosillerle canlılığın yüzbinlerce yıldır hiç değişime uğramadığı iddia edilerek sergilenmeye çalışmış, ancak bir çok üniversitede ilerici akademisyen ve öğrencilerin tepkisiyle karşılaşıp akademiyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Gelinen noktada perde arkasında hangi saikler ve uzlaşılamayan pazarlıklarla AKP ve Adnan Oktar cemaati arasında dönülmez bir yola girildiğini kestirmek zor. Ancak Oktar’ın asıl sabıkasının yazılı olduğu, AKP’nin dokunmadığı sözkonusu dosyanın ancak gericiliğin tepelendiği bir Türkiye’de açılacağı da açık…