Donald Trump-Kim Jong-un görüşmesi gerçekleşti

ABD Başkanı Donald Trump ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)  lideri Kim Jong-un ilk kez görüştü.

Donald Trump-Kim Jong-un görüşmesi gerçekleşti

ABD Başkanı Donald Trump ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)  lideri Kim Jong-un zirvesi gerçekleşti.

Görüşme öncesinde  Trump ile Kim, zirvenin yapıldığı Singapur’un Sentosa Adası’ndaki Capella Otel’de kameralar karşısında el sıkıştı. Yerel saatle 09.00 civarında ABD ve KDHC bayraklarının önünde tokalaşarak objektiflere poz veren iki lider, daha sonra baş başa görüşmeyi yapacakları odaya beraber geçti.

Görüşmenin yapıldığı odaya gelişlerinde bir kez daha kameralara poz veren Trump ile Kim, basın mensuplarına kısa açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Trump, “Başarılı bir görüşme olacak. Büyük bir şeref duyuyorum. Harika bir ilişkimiz olacağından hiç şüphem yok.” dedi.

KDHC lideri Kim Jong-un da “Burada olmak çok güzel. Geçmişteki önyargılarımız ve düşüncelerimiz bizim önümüzde hep engeldi. Bu engelleri aştık ve bugün buradayız.” dedi.

40 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER

İki lider açıklamadan sonra baş başa bir görüşme yaptı. Trump ve Kim’in dışında sadece tercümanların katıldığı görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

İki lider ikili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere geçti. Heyetlerarası görüşme öncesi açıklama yapan Kim Jong-un “Buraya açık fikirlerle geldik” dedi. ABD Başkanı Trump da, “Kim Jong-un ile baş başa görüşmek çok iyiydi” dedi.

Heyetler arası görüşme de yaklaşık 2 saat sürdü ve ardından çalışma yemeğine geçildi.