Doğalgaza zam: Elektriğe de yansıyacak

Sanayiye verilen doğalgaza yüzde 9.7 zam yapıldı. Bu zammın serbest piyasa elektrik fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Doğalgaza zam: Elektriğe de yansıyacak

BOTAŞ, santrallere ve sanayiye sattığı doğalgaz fiyatını 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere yüzde 9.7 arttırdı. BOTAŞ’ın yayımladığı yeni tarifeye göre; fiyatlarda yüzde 9.7’lik artış oldu.

Sanayi tipi müşterilere uygulanan doğalgaz fiyat tarifeleri, yılbaşında yapılan yüzde 13.61’lik zamdan sonra 1 Nisan 2018’den geçerli olmak üzere bir kez daha arttırıldı. BOTAŞ’ın yayınladığı tarifelere göre sanayici serbest tüketiciler için uygulanan fiyat yüzde 9.7 zamlandı.

ELEKTRİK AMAÇLI GAZA DA ZAM

BOTAŞ’ın yeni tarifelerine göre elektrik üretimi amaçlı doğalgaz fiyatları da yüzde 9.7 oranında arttırıldı. Doğalgaz fiyatlarına yapılan zammın, serbest piyasa elektrik fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Elektriğe yılbaşında yüzde 8.8 zam yapılmıştı. Yapılan zammın ardından meskenler için elektriğin bir kilovatı 36.1371 kuruş olarak belirlenmişti. Geçen hafta ise yapılan yüzde 2.89’luk zam ile bir kilovat elektriğin kuruşu 37.1251 kuruşa çıkarıldı.