Diyanet'ten 'stokçuluk' fetvası

Piyasalardaki stokçuluk faaliyetlerine karşı Diyanet İşleri aracılığıyla da 'müdahale' edildi.

Diyanet'ten 'stokçuluk' fetvası

Döviz kurundaki dalgalanmayla birlikte toptancı ve işletmelerin ürünlerini satmayarak fazladan kâr elde etmeye başlaması sonrası tedbir düzenlemelerine giden AKP’den Diyanet’e de konuyla ilgili uyarı yaptırma adımı geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı ve bugün tüm camilerde okutulan Cuma hutbesinde, “Dinimiz, tembelliği, sorumsuzluğu, çalışmadan kazanmayı hedefleyen her türlü sahtekârlık girişimini yasaklar. Toplumun ahlâkî değerlerini hiçe sayarak güven ve huzurunu bozan rüşvet, tefecilik, stokçuluk, karaborsacılık ve alışverişte hile gibi haksız kazanç yollarına kesinlikle izin vermez” denilerek piyasalara bir de Diyanet aracılığıyla müdahaleye çalışıldı.

Hutbede Kuran’dan da ayetle alıntı yapılarak “Kur’an-ı Kerim’de “Allah’ın sana verdiğinden ahiret yurdunu ara, dünyadan da nasibini unutma…” buyrulur. Müslüman, bu ilâhî uyarıya dikkat ederek dünya için ahiretini feda etmemeli, ahiret için de dünyasını terk etmemelidir. Çalışma hayatında dürüstlük, adalet, hakkaniyet gibi erdemleri yaşatmalı, maişetini temin etmek için çabalarken kulluk şuurundan da uzaklaşmamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Diyanet’in israf ve sahtekarlık uyarısı yaptığı hutbesi akıllara AKP iktidarının bütçeden ayırdığı 7.7 milyar liralık dev bütçeyi “yettirememesini” getirdi. Gerici faaliyetlerin merkezi konumundaki teşkılat, yılın ilk altı ayının sonunda ek bütçe talebinde bulunarak harcırahını 8.3 milyar olarak güncelletmişti.

 

.