Diyanet'ten skandal cuma hutbesi: Silahlı mücadele cihâdın en üst seviyesidir

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cuma hutbesinde 'cihadın en üst seviyesinin silahlı mücadele' olduğu belirtildi.

Diyanet'ten skandal cuma hutbesi: Silahlı mücadele cihâdın en üst seviyesidir

Şeriat devletine gidiş sürecinin merkezinde bulunan Diyanet İşleri, bu haftaki cuma hutbesinde ‘cihadın en üst seviyesi’ni açıkça dile getirdi.

Afrin operasyonuna dinsel meşruiyet kazandırmak için hazırlandığı anlaşılan “Cihâd: Allah yolunda canla ve malla mücadele” başlıklı cuma hutbesinde Diyanet, Kuran’dan vurgularla cihat kavramını işledi.

Erdoğan’ın göreve getirmesinin ardından camilerde “fetih suresi” okuttuğu bilinen Ali Erbaş’ın başkan olduğu Diyanet’in hutbesinde, ‘cihat’ kavramı  için “Mümin, an gelir eliyle, gün olur malıyla Allah yolunda, kelime-i Hak için çalışır, çabalar. İnancı, varlığı, vatanı, bekası ve hürriyeti için silahlı mücadeleye girmesi ise cihâdın en üst seviyesidir.” ifadeleri kullanıldı.

Oysa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, müfredata cihat kavramının sokulmasına gelen tepkilere cevabında şu sözleri kullanmıştı: “Cihat deyince aklınıza ne geliyor? Cihatın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet edecek her ne gerekiyorsa o konuda faaliyet göstermektir. Kırmak, dökmek, savaşmak bunun içine girmez. Ama vatan koruması, milletini savunmak için, vatanının değerlerini savunmak için gerekiyorsa…”

Diyanet’in bol ‘cihat’lı hutbesinde ilgili bölüm şöyle:

“İslam’ın hayat veren ilkelerini yeryüzünde yaymak, haksızlıkların sona ermesini sağlamak için yapılan cihâd, kimi zaman kalemle kimi zaman da kelâmla olur. Mümin, an gelir eliyle, gün olur malıyla Allah yolunda, kelime-i Hak için çalışır, çabalar. Doğruyu anlatmak, iyiye davet etmek, güzelliklere vesile olmak için gecesini gündüzüne katar. İnancı, varlığı, vatanı, bekası ve hürriyeti için silahlı mücadeleye girmesi ise, cihâdın en üst seviyesidir. Daha dün Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyiyle Güneyiyle bu aziz vatanı korumak uğruna verdiğimiz mücadele, cihadın en canlı şahididir. Allah’ın yardımıyla muzaffer çıktığımız Çanakkale, varoluş destanının, iman, cesaret ve azmin adıdır.”

http://gazetemanifesto.com/2017/07/18/milli-egitim-bakanindan-cihat-savunmasi-ogretmek-gorevimiz/