Diyanet İşleri Başkanı'ndan şimdi de 'okul öncesi din eğitimi' talebi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ilahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde 'okul öncesi din eğitimi bölümü'nün açılmasını "ısrarla" talep ettiklerini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı'ndan şimdi de 'okul öncesi din eğitimi' talebi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ilahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde ‘okul öncesi din eğitimi bölümü’nün açılmasını “ısrarla” talep ettiklerini dile getirdi.

Kalite Yönetim Sistemi ve Dış Değerlendirici Eğitim Programı’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş fakültelerde ‘okul öncesi din eğitimi bölümü’nün açıklaması gerektiğini ifade etti.

Erbaş “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak okul öncesi din eğitimimiz var, ilahiyat fakültelerinde okul öncesi din eğitimi yok şu anda. Biz ısrarla ilahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde okul öncesi din eğitimi bölümünün açılmasını istiyoruz. Buna çok ihtiyacımız var.” ifadelerinde bulundu.

‘5-6 yaşındaki 150 bin öğrenci Kuran kursu programında’

Erbaş yaptığı açıklamada Kuran kursu programına çok küçük yaşta çocukları aldıklarını itiraf ederek “Biz 5 sene önce okul öncesi yani 4-6 yaş grubu Kur’an kursu programını başlattık 3 bin kadar öğrenciyle, şu an 150 bine ulaştık. 150 bin öğrencimiz oldu. Ve talepler o kadar fazla ki eğer taleplere cevap verebilsek öğretmen ihtiyacını karşılayamıyoruz.” dedi.

‘Din eğitimi öğretmenine ihtiyacımız var’

Temel eğitim derslerinde binlerce öğretmenin atama beklediği gerçeği ortada dururken Diyanet işleri Başkanı Erbaş din eğitiminde ‘daha fazla öğretmene’ ihtiyaç olduğunu iddia ederek “ilahiyat fakültesinden ya da ön lisanstan mezun olmuş şu an okul öncesi eğitim formasyonu almamış Kur’an kursu öğretmenlerimizi biz o sınıflara vermiyoruz. O formasyon olması lazım. Bunu nasıl karşılıyoruz? Milli Eğitim Bakanlığında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz ortak çalışmalarla 360 saatlik sertifika programları yaptık. Bu programlara devam eden yüz yüze eğitim alan öğretmenlerimizi ancak o sınıflara sokuyoruz. Bu yüzden öğretmene ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.