Diyanet İşleri Başkanı'dan dikkat çeken 'fitne' uyarısı

24 Haziran seçimlerine ilişkin AKP yönetiminden isimlerce sık sık yapılan 'fitne' uyarısı bu kez Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi.

Diyanet İşleri Başkanı'dan dikkat çeken 'fitne' uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” programı kapsamında geldiği Van’da Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılırken burada yaptığı konuşmada ‘fitne’ uyarısı yaptı.

“Fitne, öldürmekten daha büyük bir kötülüktür, daha çirkindir.” diyen Erbaş, “Onun için bu millet bin yıldır birlikte yaşıyor, komşuluk ilişkilerini, akrabalık ilişkilerini en üst seviyede gerçekleştirmiş ve sevgisini, saygısını, sadakatini, samimiyetini birbirine göstermiştir. Hangi ırktan, hangi renkten, hangi dili konuşuyor olursa olsun hep birlikte birbirine gönlünü açmıştır. Ama birileri fitne sokarak bu birliği, beraberliği bozmak istiyorlar. Bizim insanımız, milletimiz, gerçeği her zaman görüyor. Bu fitneyi çıkaranların kimler olduğunu da biliyor, fark ediyor, ona göre de tavrını alıyor.” ifadelerini kullandı.

Erbaş’ın ne için ve kime karşı yaptığı net şekilde anlaşılamayan bu uyarısı, üstü kapalı olarak 24 Haziran seçimlerinde verilecek oylara işaret ettiği şeklinde yorumlandı.

Hatırlanacağı üzere AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan daha önce “Birileri bir fitne fesat kaynatıyor. Bu ne biliyor musunuz? ‘Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti’ye vermeyeceğim.’ Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mıyız?” demişti.

Erdoğan, son Nevşehir’deki mitinginde de konuyla ilgili rahatsızlığını “Cumhur İttifakı’na halel getirmeye çalışanlara, araya tabanda fitne fesat sokmak isteyenlere aman ha fırsat vermeyeceğiz.” diyerek göstermişti.