Devrimci işçi önderi Kamil Kinkır yoldaşları tarafından anıldı

İşçi sınıfı önderlerinden Kamil Kinkır, ölümünün sekizinci yılında Türkiye Komünist Hareketi üyeleri tarafından mezarı başında anıldı.

Devrimci işçi önderi Kamil Kinkır yoldaşları tarafından anıldı

İşçi sınıfı önderlerinden Kamil Kinkır, ölümünün sekizinci yılında Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyeleri tarafından mezarı başında anıldı.

Devrimci işçi önderi Kamil Kinkır ölüm yıldönümünde yoldaşları tarafından da unutulmadı. Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’ında gerçekleştirilen anma töreninde saygı duruşunun ardından TKH Merkez Komite üyesi Kemal Parlak ve TKH Merkez Komite üyesi Ahmet Tarık Yenil tarafından yoldaşlarını anmak üzere konuşmalar yapıldı.

Kemal Parlak konuşmasında uzun yıllar işçi sınıfı içerisinde beraber çalışma yaptığı yoldaşı Kamil Kinkır’ı çok erken kaybetmelerinin hüznünü hala yaşadıklarını belirterek “70’li yıllarda girdiği metal sektöründe mücadeleye katılarak ölümüne değin bir komünist olarak yaşadığını mücadeleden asla vazmeçmediğini” söyledi. Parlak “Kamil yoldaşımız umudun en kesildiği noktalarda, 12 Eylül Darbesi’nin hemen sonrasında hem kendi bulunduğu iş yerlerindeki işçi eylemlerine öncülük etti hem de Türkiye’de sınıfın yeniden ayağa kalkması için her alanda görev aldı. Metal sektöründe işçi sınıfı nerede örgütlendiyse Kamil yoldaşımız orada yer aldı.” ifadelerini kullandı.

Kamil Kinkır’ın her zaman “Türkiye’de işçi sınıfının dibe vursa da yeniden ayağa kalkacağına” olan inancını diri tuttuğunu ifade eden Parlak,  TKH’nin Kamil yoldaşlarına söz verdikleri gibi işçi sınıfını yeniden ayağa kaldırmak için sınıf içerisinde mücadeleyi büyüttüğünü, TKP’yi yeniden işçi sınıfıyla mutlaka buluşturacağını belirterek sözlerini tamamladı.

Parlak’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Ahmet Tarık Yenil, “Bundan 8 yıl önce kaybettiğimiz bir işçi önderinin, bir abimizin mezarı başındayız.” diyerek sözlerine başladı. Yenil, “Kemal yoldaşımızı kaybettiğimiz dönemi hatırlatmak istiyorum. 11 Eylül 2010 tarihinde kaybettik yoldaşımızı. Yoldaşımızı kaybettiğimiz günden bir gün sonra bu ülkede 12 Eylül Referandumu gerçekleştirildi. Bu referandumda ‘özgürlük, ileri demokrasi’ denilerek bugünkü siyasi iktidar eliyle Fethullahçılar Türkiye’yi ele geçirdi. Kamil Kinkır yoldaşımız kanser tedavisi gördüğü dönemde dahi, ölümünden hemen bir iki hafta öncesine kadar, referandum sürecinde ‘HAYIR’ gazetelerini dağıtmak için sokaklardaydı.” sözlerine yer verdi.

TKH’nin son kongresinde aldığı kararla bu yılı “İşçileşme  Yılı” ilan ettiğini vurgulayan Yenil “İşçilerin var olduğu her yerde ‘Sınıf Tavrı Komiteleri’ kurarak işçilerin, emekçilerin yoksulların sesi olacaklarını” ifade etti. “Döviz mi yükselecek faiz mi yükselecek diyerek bu ülkenin emekçilerini cendere altına alan, bu sayede karlarına kar katan burjuvalardan hesap soracağız. Bu da Kamil yoldaşımıza sözümüz olsun.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Kamil Kinkır’ın mezarı başına bırakılan çelenkle anma sona erdirildi.

11 Eylül 2011 tarihinde aramızdan ayrılan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Kamil Kinkır, DİSK- Maden-İş Sendikası, Bağımsız Otomobil-İş Sendikası ve DİSK – Birleşik Metal-İş Sendikası’nda iş yeri temsilciliği, genel başkanlık gibi çeşitli görevlerde yer almıştı.