Dev Yapı-İş Sendikası başkanı Özgür Karabulut gözaltına alındı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut gözaltına alındı.

Dev Yapı-İş Sendikası başkanı Özgür Karabulut gözaltına alındı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut gözaltına alındı. Gözaltı işleminin 3. Havalimanı işçilerinin kötü çalışma koşullarına yönelik direnişiyle ilgili olduğu aktarıldı.

Dev Yapı-İş tarafından yapılan açıklamada Karabulut’un jandarmalar tarafından, bugün akşam saatlerinde, Beşiktaş’taki DİSK genel merkezi önünden gözaltına alındığı ifade edildi.

Dev Yapı-İş’in Twitter hesabı üzerinden sendika başkanı Özgür Karabulut’un gözaltına alınmasına ilişkin yapılan paylaşım şöyle;

“Sendikamız Genel Başkanı Özgür Karabulut bugün akşama doğru DİSK binası önünde gözaltına alınmıştır. 3.havalimanı işçilerinin direnişi ile ilgili gözaltına alınan başkanımızın ve tüm tutuklu işçilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

DİSK Genel Merkezi önünde gözaltına alınan Başkanımız Özgür Karabulut 3.havalimanı direnişinde işçilerin haklarını savunmakla suçlanıyor. Bir sendika başkanının üyelerinin ve işçilerinin haklı mücadelesini savunmasından doğal ne olabilir?

Genel Başkanımızın gözaltına alınması hukuk kurallarının ayaklar altına alınmasının en son örneğidir. Anayasanın ve uluslararası sözleşmelerin tanıdığı bir hak olan sendikal özgürlükler hiçe sayılmıştır. Amaç işçilerin mücadelesini ezmek ve işçi sınıfının haklı kavgasında bir sıra neferi olan başkanımız şahsında demokratik, toplumcu, sınıf sendikalacılığını bastırmaktır. Biz bu saldırıları 15-16 Haziran direnişi ve sonrasında DİSK yöneticilerine yönelik tutuklamalardan biliyoruz. Geçmişte de egemenlere bas eğmedik.

Bugünde baş eğmeyeceğiz. Tüm demokratik kamuoyuna ülkenin işçilerini, emekçilerini, devrimcilerini ve yurtseverlerini başta tutuklu olan 34 havalimanı işçisi ve gözaltında tutulan sendikamız Genel Başkanı ile dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. #TutukluİnşaatİşçilerineÖzgürlük”