Destici'den ittifakta BBP'yi istemeyen MHP'ye yanıt

BBP lideri Mustafa Destici, kendilerini 'Cumhur İttifakı'nda parti kimliğiyle istemeyen MHP'ye yanıt verdi.

Destici'den ittifakta BBP'yi istemeyen MHP'ye yanıt

AKP’nin 2019 seçimleri yolunda MHP’den sonra ikinci ortağı olması beklenen Büyük Birlik Partisi’nde Genel Başkan Mustafa Destici, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın “Cumhur ittifakı iki parti arasında olmalı, BBP’nin katılmasını uygun bulmuyoruz” sözlerine yanıt verdi.

AKP-MHP arasındaki ittifak heyetinde yer alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ittifaka BBP’nin dahil olup olmamasına ilişkin yaptığı açıklamada “MHP olarak çok uygun olmayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

BBP lideri Destici bu ifadelere doğrudan yanıt vermekten kaçınırken, şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda düşüncelerimizi sizinle paylaştık. Cumhur İttifakı içerisinde olduğumuzu söyledik. Yalnız bazı kavramlar üzerinde daha net şeyler söylememiz gerekiyor. Bu Büyük Birlik Partisi 25 yıllık bir siyasi harekettir. Dikkat edin, bizler sadece bir siyasi parti değiliz, biz dinamik bir siyasi hareketiz. Bu yüzden Büyük Birlik Partisi olumlu enerji üreten ve sinerjisi de olan bir harekettir. Keyfiyet, yani nitelik anlamında, nerede duruyorsak, kimin yanındaysak oraya olumlu ve algılar, katkılar üretmişizdir. Aziz milletimizin indinde ve algısında da Büyük Birlik Partisi vizyonu ve algısı budur. İttifak hakkında istikametimizi zaten belirlemiştik, bu çizgide ilerliyoruz. Kimseye müdana etmiyoruz, doğru bildiğimizi yapıyoruz. Büyük Birlik Partisi, tecrübesinin ve kadrolarının müstakbel süreçte ülkemize olumlu katkılar sunacağını düşünüyoruz. Mümkün oldukça sahici davranmaya çalışıyor, siyaset üretmeye çalışıyoruz. Başta dedik ya siyaseti meslek algısıyla yapmıyoruz. Bu noktada bize ihtiyaç duyulacaksa ki; duyuluyor.”

http://gazetemanifesto.com/2018/02/25/mhpli-kalayci-bbpnin-ittifaka-katilmasini-uygun-bulmuyoruz/