Dersim'de ormanlar yanıyor, müdahale izni verilmiyor

Dersim'in bir çok bölgesinde 1 haftadır devam eden orman yangınları 'operasyonlar' nedeniyle söndürülemiyor.

Dersim'de ormanlar yanıyor, müdahale izni verilmiyor

Dersim’de Hozat, Ali Boğazı, Bozan Yaylası, Zogar, Dereköy, Kozluca, Zengi, Değirmen Dere bölgesinde yaklaşık 1 haftadır devam eden orman yangınları, rüzgarında etkisiyle yayılarak devam ediyor.

Hozat Belediye Başkanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, yangının olduğu bölgenin yasak bölge olması nedeniyle herhangi bir müdahalede bulunulamadığı belirtildi.

TUNCELİ BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Tunceli Barosu, orman yangınına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Ülkemizin en önemli florastik ve faunastik zenginliğini barındıran coğrafyamızda Orman Yangınları kültürel ve doğal miras sahalarımızı yoğun şekilde tahrip etmektedir… 6831 sayılı Orman Kanunu; 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri ile mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi hukuksal zorunluluktur.” denilirken, Baro olarak hukuki sürecin takipçisi olunacağı belirtildi.

“VALİLİK VE JANDARMA İZİN VERMİYOR”

Artı Gerçek‘e konuşan doğa gönüllüsü Haydar Çetinkaya da, yangının söndürülmesi için defalarca girişimlerde bulunduklarını, konu ile ilgili Orman Müdürlüğü yetkileri ile görüştüğünü söyledi. Çetinkaya, “Orman yangına müdahale edebilmek için başvuru yaptıklarını, ancak yasak bölge olduğu için yangına müdahaleye izin verilmediği bilgisini verdiler. Valilik ve Jandarma izin vermiyor. Orman yangının sürdüğü alan yasaklı bölge olduğu için alana girişlere izin verilmiyor” diye anlattı.