Demirören, Posta yazarını tazminatsız işten çıkardı

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubu'na satılmasının ardından işten çıkarılanlardan biri de yazar Yazgülü Aldoğan oldu.

Demirören, Posta yazarını tazminatsız işten çıkardı

Gazeteci yazar Yazgülü Aldoğan’ın Demirören Grubu’na ait Posta Gazetesi’ndeki yazılarına son verildi. Aldoğan’ın gazetedeki son yazısı 12 Temmuz’da yayımlanmıştı.

Medyaradar‘da yer alan habere göre, “tazminatsız kovulduğu” bilgisinin Yazgülü Aldoğan’a sözlü olarak bildirildiği öğrenildi.

Uzun yıllardır Posta’da yazan Aldoğan, 15 Temmuz darbe girişimi davalarında askeri öğrencilerin durumlarını sıklıkla köşesine taşıyordu.

TAZMİNATSIZ ATILMAMIN NASIL BİR GEREKÇESİ OLABİLİR?

Öte yandan Aldoğan, yazılarına son verilmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Aldoğan,

“Demirören ailesi benim fikirlerimi beğenmeyebilir, benimle çalışmak istemeyebilir, saygı duyarım, ben fikir işçisiyim, ben de onlarla çalışmakta zorlanabilirim. Ama 20 yıldır çalıştığım iş yerinden bütün haklarım çiğnenerek tazminatsız atılmamın nasıl bir gerekçesi olabilir? Hukuksuz ve adil olmayan, aileye tanıdığım babalarına yakışmayan bir tutum. Yazgülü Aldoğan tek başına bir kadındır, arkası, cemaati, klübü, şusu busu yoktur, hak hukuk da malum, sürünsün biraz zihniyetine ne çabuk geldik? Bundan sonrası hukuk mücadelesidir, siz okurlarıma o pek kızdıkları sosyal medyadan veda ediyorum. Son yazımın görüntüsüyle, Posta’da bir zamanlar Yazgülü de vardı ve o gazeteyi gazete yapanlardandı!”