Dekan vekili profesöre soruşturma: Atatürk'e hakaret, hilafet ve saltanata özlem paylaşımları...

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş, 10 Kasım nedeniyle Atatürk'le ilgili yaptığı paylaşımda "masadan imanını, namusunu ve malını kaybederek kalkan adam" diye sözetti. Aslantaş hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Dekan vekili profesöre soruşturma: Atatürk'e hakaret, hilafet ve saltanata özlem paylaşımları...

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş hakkında sosyal medyada Atatürk’le ilgili paylaşımı nedeniyle soruşturma açıldı.

Aslantaş, 10 Kasım günü kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Cumhuriyet’in kuruluş döneminde yapılanları sayıp Atatürk’ü hedef alarak “Türk’ün 1000 küsur yıl boyunca ilmî, edebî, tarihî, iktisadî, idarî, hukukî, fikrî, harsî, medenî vs. bütün faaliyetlerini kayıt altına aldığı alfabeyi, ecnebi alfabesiyle değiştirdi. Türk’ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle değiştirdi. Ve her şeyden önemlisi Türk’ün 1000 küsur yıl tâbi olduğu Allah’ın ahkâmını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında da “Şimdi sen bir Türk evladı ol da, O’nu ve yaptıklarını unut unutabilirsen… Mümkün mü?..” diyen Aslantaş, “Ne unuturuz, ne de unutturulmasına müsaade ederiz…” dedi.

Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i hedef alan bu sözler üzerine Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yönetimince, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

SALTANAT VE HİLAFETİN KALDIRILMASI DERT OLMUŞ

Gerici Dekan Vekili Aslantaş’ın 10 Kasım “anısına” yaptığı Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı içeren paylaşımlarının devamı da bulunuyor.

Aslantaş’ın bir diğer paylaşımında da Atatürk için “masadan imanını, namusunu ve malını kaybederek kalkan adam” nitelemesinde bulunurken, savaşın sonunda hilafet ve saltanatın kaldırılmış olmasını nedeniyle “zafer” kazanılmış sayılamayacağını öne sürüyor.

Aslantaş’ın o paylaşımı da şöyle: