DBP'li Kömür Belde Belediye Başkanlığı'na kayyım atandı

Adıyaman'da Kömür Beldesi'nin Belediye Başkanı DBP'li Hüseyin Yuka'nın tutuklanmasının ardından yerine kayyım atandı.

DBP'li Kömür Belde Belediye Başkanlığı'na kayyım atandı

Adıyaman Merkez’e bağlı Kömür Beldesi’nin Belediye Başkanı DBP’li Hüseyin Yuka’nın tutuklanmasının ardından yerine kayyım atandı.

Kömür Beldesinde 15 Ağustos tarihinde PKK tarafından bir mermer ocağı basılmış ve burada bulunan 13 iş makinesi ateşe verilmişti. Olay yerine ihbar üzerine giden askeri aracın geçişi sırasında ise yola döşenen EYP patlatılmış olayda 1 asker hayatını kaybetmişti, daha sonra olay yerine gelen sivil araçta bulunan askerler de ‘kaza’ kurşunu ile hedef olmuş ve burada da 3 asker hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olaylar sonrası jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlar kapsamında DBP’den seçilen Kömür Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Yukagözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Hüseyin Yuka’nın ardından Adıyaman Valiliği oluru ile Kömür Beldesine Vali Yardımcısı Adem Kaya, kayyım olarak atandı.

Vali Yardımcısı Adem Kaya’nın Kömür Belde Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanmasıyla Adıyaman’da ilk kez bir belediyeye kayyım atanmış oldu.