Davutoğlu utanmıyor: ÖSO'yu tuttuk, doğru da yaptık

Suriye'de binlerce kişinin katledilmesine yol açılmasının baş sorumlularından olan Davutoğlu, yine kendi döneminin Suriye politkalarını ve ÖSO'yu övdü.

Davutoğlu utanmıyor: ÖSO'yu tuttuk, doğru da yaptık

AKP Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye politikaları hakkında utanma duygusundan yoksun sözlerine devam etti.

ABD hamiliğinde Suriye’nin yıkımı için asker-sivil binlerce insanın cihatçı saldırılarda katledilmesinin sorumlularından biri olan Davutoğlu, ”Şunu başta Sayın Kılıçdaroğlu ve onun gibi konuşanlar bilmelidir. Türkiye’nin Suriye politikası her daim Suriye halkının ve Suriyelilerin iradesiyle aynı ölçüde gerçekleşmiştir. Bu politikanın esası öncelikle barışçıl çözümdü. Öncelikle bu Esad’ı, kendi ordusunu, kendi halkına ileri sürmemek için ikna etmeye çalıştık. O bunu dinlemeyince mülteciler kapımıza geldiğinde o zavallı kardeşlerimize kucak açtık, doğru da yaptık. Suriye muhalefeti barışçıl bir çözüm için yer aradığında ülkemizi açtık. Eğer açmamış olsaydık, bugün Cenevre’de Türkiye ile birlikte oturan Suriye muhalefeti olamazdı. Suriye halkının içinden çıkan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türkiye tarafından özellikle sınırlarımızda güvenlik müdahil grup olarak tutuldu. Doğru da yaptık. Bugün eleştirilen o ÖSO’nun yiğitleri, yiğit Mehmetçiklerimizle aynı topraklarda kan döküyor. Selam olsun Suriye’nin yiğit insanlarına ve onlara yardıma koşan selam olsun Mehmetçiğe.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, Suriye politikaları hakkında daha önce de, “Suriye’yle ilgili hiçbir pişmanlığım yok. Her zaman olduğu gibi son 7 yıldaki Suriye politikamız dürüst, prensipli ve stratejik olmuştur” sözlerini kullanmıştı.