Daha 'iddialı' sömürü düzeni isteyenler 24 Haziran'da ne yapacak?

AKP'li ekonomist Kerem Alkin, mevcut iktidarın devamı ile geçilecek başkanlık sisteminin piyasa ekonomisine 'eşik' atlatacağını yazdı.

Daha 'iddialı' sömürü düzeni isteyenler 24 Haziran'da ne yapacak?

AKP’li ekonomi yazarı Kerem Alkin, bugünkü yazısında 24 Haziran seçimlerinde AKP’nin ve Erdoğan’ın başarısının patron sınıfı için ne denli önemli olduğuna dikkat çekti.

Tüm kamu hizmetlerinin paralı hale getirildiği, milyonlarca emekçinin sefalet ücretleriyle yaşamaya çalıştığı, işsizliğin çift hanelerden inmediği AKP’li yıllarda Türkiye’nin ‘gerçek’ bir piyasa ekonomisine geçilmesi konusunda “uluslararası ölçekte alkışlanan bir performans ortaya koyduğu”nu söyleyerek övünen yazar, çarşamba günü Saray’da düzenlenen ekonomi zirvesinde bu ‘başarı’dan taviz verilmeyeceğinin gösterildiğini belirtti.

Başkanlık sistemine geçişle daha iddialı bir piyasa ekonomisinin de hızla hayata geçirileceğini söyleyen yandaş ekonomist, 24 Haziran seçimleri için AKP’yi işaret ederek, “Tercihimizi ‘gerçek’ piyasa ekonomisi lehine kullanalım.” diye yazdı.

Alkin’in Sabah‘taki yazısında ilgili bölümler şöyle:

“Türkiye 15 yılda ‘gerçek’ bir piyasa ekonomisine geçilmesi noktasında, uluslararası ölçekte alkışlanan bir performans ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği ve vizyonuyla yürüyen bu süreç, Türkiye’yi aynı zamanda uluslararası doğrudan yatırımlar açısından da dünyanın çekim merkezleri haline getirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çarşamba günü gerçekleşen toplantı şunu gösterdi ki, AK Parti hükümetleri asla Türkiye’yi ‘gerçek’ bir piyasa ekonomisine kavuşturdukları bu başarıdan taviz vermeyecekler. Aksine, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığı ve vizyonuyla, Türkiye Ekonomisi’ni daha da iddialı bir ‘piyasa ekonomisi’ modeline taşıyacak yepyeni bir ekonomi yönetimi, 2. nesil reformları hızla hayata geçiren bir profesyonelliğe kavuşacağız. 

24 Haziran, Türkiye’nin 15 yıllık piyasaekonomisi başarısının, ekonomimizi ‘küresel çekim merkezi’ne dönüştüreceği tarihi bir eşik. Tercihimizi ‘gerçek’ piyasa ekonomisi lehine kullanalım.”