Erdoğan, Amerika'nın yaptırım kararıyla ilgili Merkel ve Macron ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan, Amerika'nın yaptırım kararıyla ilgili Merkel ve Macron ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Alınan tedbirlerle iyiye doğru gidiş başladı. Türkiye kimseyle bir ekonomik savaştan yana değildir. Fakat kendisine yönelik saldırı olduğunda da buna tepkisiz kalması beklenemez” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenliyor. Kalın’ın açıklamalarından satır başları:

Ekonomik saldırıları aldığımız önlemlerle atlatıyoruz. Ekonomimizde iyileşme söz konusu. Bundan sonrada uygulayacağımız tedbirlerle bu iklimi koruyacağız. Dün akşamdan beri döviz kurunda yaşanan olumlu gelişmeler bu tedbirlerin faydalı olduğunu göstermektedir. Ayrıca açıklanan işsizlik rakamları da iyi gidişin açıkça belirtilerindendir.

Amerika’nın tutumundan tüm dünya rahatsız. Biz kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Dün açıkladığımız ABD mallarına zam kararını milletimiz de olumlu karşıladı. Biz hiçbir ülkeyle ekonomik savaşa girmek istemeyiz ama bize yönlendirilen saldırıları da karşılıksız bırakmayız.

BUGÜN MERKEL YARIN MACRON

Tüm terör örgütlerine karşı tavrımız dğişmeyecek. FETÖ ve PKK dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar göz açtırmayacağız. Terörle mücadele konusunda etkin bir mücadele devam ediyor.

Irak Başkabanı İbadi ile de dün görüştük. Irak sınırında herhangi bir terör faliyeti iki ülke tarafından da bastırılacak.

Bugün Almanya Şansölyesi Merkel, yarın ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir telefon görüşmesi yapacak. Görüşme teklifleri karşı taraftan geldi.

İDLİB’İN FARKINDAYIZ

Son günlerde İdlib’de yaşanan hareketliliğin de farkındayız. Daha önce bölgede yaşanan katliamların yaşanmaması için garantör ülke olarak harekete geçeceğiz. Sivillerin çatışma ortamında kalmaması için Türkiye elinden geleni yapacak. Suriye İdlib’deki saldırgan faliyetlerinden bir an önce vazgeçmeli.

HAKKIMIZI ARARIZ

F-35’ler hakkında henüz somut bir adım yok. Türkiye F-35’lerin sadece müşterisi değil aynı zamanda iş ortağıdır. Eğer aksi yönde bir karar çıkarsa ve iş o noktaya giderse uluslararası hukuk çerçevesinde hakkımızı alırız.

ABD ürünlerine boykot çağrısını şöyle değerlendirmek gerekir. Türkiye’ye tehditle bir şey yaptıramazsınız. Amerika’nın Türk yargısına baskıyla müdahale etme çabasından vazgeçmesi gerekir.