Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Cumhurbaşkanımızın MHP'yi hedef alan bir açıklaması yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray'daki kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Cumhurbaşkanımızın MHP'yi hedef alan bir açıklaması yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray’daki kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Trump ile bir telefon görüşmesi oldu. Brunson’ın bırakılmasının ardından ilişkilerin normalleşmesi görüşüldü. Bu konu kapatılmış oldu. Bundan sonra ABD ile ilişkilerimizde sorun olan konular var. Bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kaşıkçı cinayetine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.” dedi.

Af tartışmalarına da değinen Kalın, şöyle devam etti:

“Bu konuda AK Parti Sözcüsü bir açıklama yaptı. Konunun başka yerlere çekilmesi doğru olmaz. Ortada yanlış anlama ya da çarpıtma var. Sayın Cumhurbaşkanımızın MHP’yi hedef alan bir açıklama söz konusu değil. Ortada yanlış anlama ve çarpıtma var. Nihai karar Meclis’indir. Özensiz hazırlanan bir af yasasına atıf yapıyordu. ”

29 resepsiyonu İstanbul’da yapılacak. Burdan siyasi bir polemiğe gidilmesi iyi niyetle bağdaşacak bir durum değil. 29 ekim resepsiyonu İstanbul’daki yeni havalimanının açılışıyla birlikte yapılacak.

ÖĞRENCİ ANDI TARTIŞMASI

Milli kimliğin en geniş ve kuşatıcı şekilde ifade edilmesi gayet doğaldır. O gerekçeler ortadan kalkmış değil. Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız. Yeni siyasi polemiğe girmeyi doğru bulmuyoruz.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Otoparkta bulunan araçla ilgili inceleme yapılacak. Gerekli inceleme yapılıp savcılıkla paylaşılacak. Delillerin ve bilgilerin toplanması önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi nettir. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak. Suudi Arabistan bizim için kardeş ülke.