Cumartesi Anneleri: Anneler Günü bizim için cehennem

Cumartesi Anneleri, 'Anneler günü bizim için tam bir cehennem. Bu cehennem içinde Anneler Günü’nü her hafta Galatasaray Meydanı’nda yaşıyoruz' dedi.

Cumartesi Anneleri: Anneler Günü bizim için cehennem

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü’nü, çocukları, eşleri ve yakınları gözaltında kaybedilen Cumartesi Anneleri yaşayamıyor. Yıllardır Galatasaray Meydanı’nda çocuklarının, yakınlarının kemiklerini arayan annelerin, çiçek bırakacak bir mezar taşları dahi yok. Yaşadıkları acıyla birlikte çocuklarını, yakınlarını unutmayan Cumartesi Anneleri, çocuklarını bir an olsun aramaktan vazgeçmeyerek faillerden hesap sormaya Galatasaray Meydanı’ndan seslenerek devam ediyor.

‘CEHENEM İÇİNDE YAŞIYORUZ’

21 Ekim 1980’de gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren, “Ben de bir anneyim ama dün Galatasaray Meydanı’nda özellikle annemin duygularını yaşadım. Anneler Günü bizim için tam bir cehennem. Aslında yaşadığımız her gün bir cehennem ama bugün daha çok annelerin gününü kutlayıp, cennet onların ayaklarının altında diyecek olan yetkililer, bugün annelere cehennemi yaşatan yetkililer. O yüzden de diyorum ki siz de o cehenneme gitmeden bugün burada bunun hesabını verin, nereye gidecekseniz gidin” diye konuştu. Kayıplarının kemiklerine kavuşmadan onlar için Anneler Günü’nün bir anlam ifade etmediğini aktaran Eren, “Bizim karanfillerimizi koyacağımız mezarımız yok. Dolayısıyla karanfillerimizi Galatasaray Meydanı’na getirip koyuyoruz. Ama biz tek bir kaybımızın kemiği bulununcaya kadar karanfillerimizi Galatasaray Meydanı’na bırakmaya devam edeceğiz. Biz her hafta Galatasaray Meydanı’nda anneler günü yaşıyoruz, bu cehennem içinde” diye belirtti.