Çöken binada şaşırtmayan Arda Turan detayı

Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu bir bina çökerken, binanın yanındaki inşaatın arazisinin ise futbolcu Arda Turan'ın ait olduğu ortaya çıktı.

Çöken binada şaşırtmayan Arda Turan detayı

Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi’nde çöken binanın önündeki araziyi AKP destekçisi futbolcu Arda Turan’ın aldığı ortaya çıktı.

Çöken binanın sahibi Emin Ertürk, ”Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım. Bina benim. Orada kiracılar var. Tek sevindiğim orada kimsenin olmaması şu an. Mal bile ikinci derecede bu durumda. Şu an canımız kurtuldu ona seviniyoruz” diye konuştu.

“ARDA TURAN’A DİREK SATIŞ YAPTILAR”

İmrahor Caddesi üzerinde bulunan arazinin Arda Turan tarafından alındığını arazinin satışı için o yıllarda yetkilendirilen Emlakçı Emir Ali Kabdan da doğruladı.

Sözcü’ye konuşan Kabdan, “Bu arsa üç yıl önce satıldı. Alanın satışı için mal sahipleri bizimle çalışıyordu. Ancak daha sonra direk Arda Turan’a satış yaptılar. Otel ruhsatı hazırdı. Ancak daha sonra bu ruhsat kullanılmadı” dedi. Arsanın imar detayları ile ilgili ise Kabdan şunları söyledi: “6-7 bin metrekare kullanım alanlı otel ruhsatı olan bir alandı. Temelden aşağıya üç kat üzerine beş kat olacaktı. Son zamanlarda popüler olan bir cadde olduğu için üç yılda büyük prim yaptı.” dedi.